Autism kan inte passa i världen, varför ändrar sig inte världen? 2.

Vad är det som betyder att en människa är "vanlig"? Varför förväntar sig alla i systemet att vi ska vara "vanliga" när vi alla är olika? Funktionsvariation är någonting som alla i världen kan behöva, för att vi är för låsta i de vanor vi har idag i världen. Funktionsvarierade kan besitta egenskaper som skulle förändra världen.

Ärlighet, intelligens, nutidsuppfattning, vänlighet och ifrågasättande. Det är de egenskaper som de flesta människor har glömt bort, och det är att många hamnar i missförstånd eller i problem med dem som har funktionsvariation.

Det kan hända och är också sant att alla de människorna som plågas av sina funktionsvariationer, blir bemötta som om de är på en främmande planet, och betraktas som efterblivna. För många ger inte begåvningshandikappade chanser och allting som har med dem att göra jämförs med andra människor. Men när formella samhället knäpper dem på näsorna med deras höga krav och regler, med bestämmelser som kan krossa "normala" människor, så är det som att alla funktionsvarierades drömmar, psyken och deras varande krossas hårdare och livsgnistan faller och dör.

KAN VI INTE ÄNDRA VÄRLDEN? 

Rättvisa och rättigheter till alla funktionsvarierade.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink