Godheten är den jagade

Det här angår alla och en fundering på varför det har blivit så här, i världen, här och nu.

Varför har människor blivit så onda? Det gör det omöjligt för oss att hitta godhet bland folkmassorna som vi lever med.

Vet ni vad jag tror? Vad vi människor har nu, som påminner om djurens sätt att leva och som vanligt; måste sluta att härma och bryta likheterna. Alla dessa sätt som vi följer djuren nu är ohälsosamt och den främsta orsaken till varför alla har blivit som det är nu. Så mycket falskhet, lögner och brottslighet som gör att alla ska bara vara egoistiska och själviska, precis som djuren i naturen. Då är det som att de goda och godheten själv är den jagade. Det kan vara därför som alla utnyttjar och gör så många oförlåtliga handlingar. Vilket som i sinom tid kan kosta hälsan på människor, både fysiskt och psykiskt.

Och tänk er att dessa människor tvingas kramas åt av samhällets "vanliga, formella" vägar, som gjorde att den största andelen i världen föll offer för det onda. Så för att vara godtrogen och godhjärtad då är man naiv och svag, vilket anses som ett lätt byte för världen, speciellt för funktionsvarierade. Med alla människor så kan det vara som att man kommer att bli uppäten på ett ögonblick.

Så är det inte dags att ändra på det onda i världen och få i gengäld en mera arbetande och driven värld? Man måste erkänna att politiker och regeringen bär ansvaret för att människor beter sig som djur eller monster. Det har gjort att drömmar har krossats och därmed har omvandlat människor.

Juxtapoz Magazine - Pam Wishbow

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva