Bota fattigdomen, hur kan vi ändra om i världen?

Om det finns fattiga och utsatta familjer och barn i de mest fattigaste delarna i världen och även i de vanligaste också, då är det väl upp till de rika och rikaste att se till att hjälpa och även lösa det problemet.

De rikaste som råkar vara världens välgörare: Bill Gates, Warren Buffett, George Soros, Azim Premji, Charles F Feeney, Sulaiman bin Abdul Aziz, Gordon Moore, Carlos Slim Helu, Eli Board, George Kaiser, Michael Bloomberg, Paul Allen och många fler.

Sedan så finns det ledare och politiker (framförallt pensionerade politiker) och kändisar och andra rika människor som arbetar för storslagna företag, måste hjälpa till så att fattigdom-jämlikhet-och-klasskillnads problemet blir löst, en gång för alla. - Det är exakt så som vanliga eller vilka människor som helst som känner orättvisans tyngd på sig eller att vara inne i självaste orättvisans hand.

Men egentligen är det en simplare detalj som vi måste fokusera på och ändra. Alla länder, samhällen och formella vägar som vi människor lever i; pengarna som allmänheten samlar in till välgörenhet vart hamnar dessa pengar, egentligen så vet vi själva inte vart de pengarna kommer fram till. Pengarna kommer över länders gränser och vem vet vart där de automatiskt kanske kommer i fickorna av andra rika giriga ledare. Och aldrig kommer de till dem som behövde pengarna allra mest och var menat för dem. Där ser ni att det är inte pengarna som ska komma iväg först. Det är samhället och lagarna som har orsakat fattigdomen, orättvisorna och den ändlösa cirkeln av elände och ojämlikhet. Det spelar ingen roll hur mycket pengar vi samlar in, som faktiskt skulle ha kunnat rädda och lösa alla liv och problem, men om vi inte visar vad som är fel från början, för att ändra världen och pengar-kretsen kommer det bara att fortsätta.

Stanislav Plutenko, 1961 | Surrealistisk målare

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva