Autism kan inte passa i världen, varför ändrar sig inte världen?

Jag är tillbaka igen med funktionsvariationer. Det kan vara så att världen alltid hade behövt se eller ta in funktionsvariationernas perspektiv i den.

Det kan vara just det som saknas och alltid har gjort. Det har varit mitt framför näsan på oss men ingen har gjort det verkligt, ord fungerade mest i den bilden än handlingar. Vi är för fast i de gamla och samma sätten som vi har blivit tvungna att följa i samhället, vilket var skapade av våra första ledare vilket är fortfarande fastspikat på väggen, det är inget som man kan säga för världen och tiden som ändrar sig hela tiden. Vi har snarare gått i våra egna fällor och det får alla vi nuvarande människor lida av.

Vi har kommit överens och gjort klart för världen att funktionsvariation är ett stort ämne. De som har en funktionsvariation de ska inte längre ignoreras eller tvingas tillbaka till det gamla livet när personer behandlades illa.

Vi kan få höra att funktionsvarierade kan vara begåvade. Men den ensidiga och formella vägen som vi lever med i vårt samhället och hur funktionsvarierade behandlas upplever inte jag som att det är så lovande. Många av dem kan till och med upplevas som övergivna och skadade och lämnas för att låta dem dö, roadkill och skräp. Är det så att våra ledare och samhället tycker att funktionsvarierade kostar för mycket och tar för mycket plats.

Make schools, CAMHs and other professionals recognise and accept Autistic Burnout 

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva