Alla rättigheter för funktionsvariation

Nu är det dags att funktionsvarierade blir hjälpta på största allvar.

Det finns för många funktionsvarierade i världen och de är människor de också. Det lilla som de blir erbjudna, får och hjälpen med behandling är orimligt. Det hemska och svåraste med funktionsvarierade är att de behöver mest hjälp men de upplever att de får en smocka eller blir spottad i ansiktet. Det får funktionsvarierade att undra varför de var födda in till den här världen. Det är synd och skam att regeringarna inte ens tar itu med att bota bort och göra att funktionsvarierade kommer med i riksdagsarbetade. Varför inte hjälpa dem att bli viktiga i samhället?

Jag ska berätta en hemlighet för er. Jag har också autism. Det är därför som jag pratar om och vill få fram funktionsvarierades rättigheter och jämlikhet så mycket. Samhället har haft sitt dåliga kretslopp av att fortsätta och inte flexibelt ändras när problemen som orsakade att människor lider.

Det sättet som vi funktionsvarierade har det kan lätt betraktas som en sjukdom. Vi försöker att kunna lära oss eller förstå de formella kunskaperna och utsätts för att klara oss själva med dem. Men tankarna på vad våra drömmar och hjärtats önskan kan ta över och få oss att löpa iväg, så att vi kan inte bli klara så enkelt, snabbt eller koncentrera oss alls med att komma ihåg. Allt för att vi är födda med problem som vi inte kan komma ifrån. För att vi inte får vara med i samhällets utveckling så hindrar det utvecklingen av våra möjligheter i världen.

Men det gäller inte bara autism, utan också ADD, ADHD, dyslexi, asperger och många fler syndrom som behöver hjälp. Men de som får höra att de är födda begåvningshandikappade upplever inte som att det är det, bara blir en del av dödvikten har ingenstans att gå och kunna känna sig viktig att göra samhället.

Det är därför som jag vill att Elon Musks hjärnchip ska komma till verklighet, därför att jag har varit med och har erfarenhet om funktionsvarierade. Det är hemskt och fruktansvärt att regeringarna och samhället inte har hjälpt till att se till att problemen som vi blev födda med aldrig utnyttjas till det bästa. Åtminstone vägleda oss till ett jobb och en positiv bit av samhället.


Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva