Sociala Mediers goda & onda sida

Här kommer det en annan tanke som jag har och som vi måste tänka på i vår framtid. Vi vet att internet är något som vi alla lever med men det gäller att vi inte får fastna och låta det gå överstyr. Det har många fördelar med att människor kan nå fram till varandra eller kan fördriva tiden också. För att de inte kan och har inte möjligheten att prata med andra. Men den allra bästa och största av allting är sociala media. Det är vad många människor drömmer om att bli sedda och att vara någon på sociala media.

Men det kan bli negativ också:

Redan idag så ser det ut som om vår framtid kommer att bli som:

"Ready Player one", "Surrogates", "Free guy", "NERVE", ”Hashtag”, ”Bliss”, ”The hunt”, ”Funhouse”, ”Circus Kane”, ”Antiviral”, ”Megan is missing”, "Do not reply", ”Follow me”, ”Like.Share.Follow.”, ”The Hater”, ”Nosedive” ifrån ”Black Mirror”, ”Spree”, ”The call up”, ”Real life”, "Clickbait", "Jane", ”The Circle”, ”Superhost”, ”Incite Mill”, "Not okay", "Sissy", "Deinfluencer", "Searching", "Chain letter", ”Tragedy girls” eller "Truman show".

Om internet blir en för stor besatthet för oss, vem vet om det inte kostar livet för flera människor? Livet är mycket mer att leva för än bara internet men man kan åtminstone använda den för att utbilda sig med hjälp av den. Det gäller att man inte tappar för mycket annan tid och inte hinner göra nya upptäckter. Då ska man ta Dumbledores kloka ord till användning: "Det är inte bra att alltid fastna i drömmar, och glömma att leva". Men då gäller det att vårt system och värld ger tillbaka våra liv också om vi ska kunna få leva i den världen, som vi kallar hem.

Det är inte bara en del som behöver ändra sig, det är alltid två. Men om det handlar om att sociala media är människors levebröd så måste de självklart hålla på. Men det borde finnas smidigare sätt, för att människan ska inte bli till ett monster som i dessa filmer.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink