Politiker, pengar & samhällsproblem - part 1. Alla ska vara allt av allting

Många brukar säga att "vi kan inte alla vara ... " vilken unik person som helst, så som läkare, forskare, Batman eller nummer 1, men varför är det så? Varför kan vi inte alla vara bättre och bli mer än vad vi får eller vad naturen har tilldelat oss?

Det skulle göra allting bättre, det hade kunnat göra så att utvecklingen går snabbare och bristerna i världen hade inte varit så många och stora. På så sätt hade ingen meddelat på nyheterna om alla rekordhöga brister på personal, förminskade hjälpmaterial, och att det finns någon chans att komma igenom det här problemet; helt felfritt. Det skulle kunna göra att människor inte bara ska bli fasta och fångar i sina egna intressen, eller att människans kunskap och förmåga var så minimal, människor måste kunna mer åtminstone, om det finns någon öppning att de skulle behövs och agera. Ännu en anledning till att hjärnchippen skulle behövas.

Det låter dumt att de som bär ansvaret för att göra så att detta förhindras, men det är faktiskt regeringens fel. De vill inte att det ska vara för många av de viktigaste människorna i samhället. Det är regeringens sak att ha gjort begränsningarna i antal, till tjänster och utbildningar, det är exakt det som jag pratar om här, så behöver vi flera människor som har erfarenheter och ansvaret för att hjälpa oss att komma ur den världen som vi har idag. Men anledningen är uppenbar och det förvånar ingen längre: Pengar. Politiker har alltid samma ursäkt som säger att det inte finns pengar för att göra allting bra eller helt fantastiskt. Men ändå så får de hur mycket pengar som helst. Även pensionerade politiker får mera än vad de ens behöver. Deras pengarna kunde ha hjälpt till att förbättra situationer och i så fall med det redan ha kommit en bit på väg. Avundsjuk? NEJ! Det är jag inte men jag ser för stora orättvisor i vårat samhälle.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink