De sju dödssynderna (Presentation)

Munken Evagrius skrev om dessa dödssynder och hade upptäckte vad de gör med oss.

Det är de som gör allt så svårt i våra liv och existens. Det svåraste är att vi träffar dem faktiskt varje dag utan att vi vet om det. Varför? Jo, därför att de avskyvärda synderna existerar i varenda en av oss. Ni hör själva på ordet att det är dödshandlande synder. De kommer ha en del skadliga effekter på alla, både på andliga och kroppsliga sätten. Enligt den Kristna tron att begå dessa dödliga synder är lika simpla som att tänka på dem. Det står i texten: tyngderna av synd är döden.

Det får mig att undra: Kan det bero på vår natur och varför vi aldrig blir rena och felfria? Du kan inte trotsa utan att någon av de synderna styr någon av oss, och konsekvenser händer. De har haft en oerhörd inverkan på allt om oss. Historia, samhälle och våra själar. Varenda en av dessa synder har en historia, precis som en människa och sak, berättar och avslöjar varför och hur de blev som de blev, och i syndernas fall; dödliga.

De sju dödssynderna är inte skrivna i Bibeln. Det här har alltsammans blivit skapat från de etiska intressen av den tidiga kyrkan. Men grejen är den att dessa synder har hållit på så länge och vi kan nog inte klara av dem, utan hjälp.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink