De sju dödssynderna. 7. Lättja

 

Egentligen för att vara mer exakt så var lättja listad som två dödliga frestelser. Vilket betyder att den var orsaken till 8 frestelser i början, som original, inte 7.

1. Acedia kallas en av dem: Tröghet. Vilket kan bli bäst översatt som likgiltighet.

2. Tristitia: översatt som sorgsenhet.

Men sedan blev det sju. Lättja är ofta ansedd som en underskattad dödssynd. Många tar den för givet, det låter bara lat, men det är det största misstaget man kan göra, för lättja är den mest försåtliga av dödssynderna. Det är ett sinne för självömkan, ett sinne av sorg. Det ät lättja som låter fattigdom, orättvisa och lidande existerar överallt runt världen och vi talar inte emot det. Lättja är som motviljan till jobb eller ansträngning. Som ni själva kan se och märka så har det utvecklats över tid; meningen lathet och slöhet. I bibeln så fördömer man slöhet och sysslolöshet. "Den som är slarvig i sitt arbete är bror till den som förstör". Mer behöver jag inte säga. Men jag kan ändå säga det här till er, "Hur tror andra att vi kommer att utvecklas i världen om människor inte får något gjort?" Det går inte.

Därför är det en mycket större övertygelse att vi ska förverkliga hjärnchippen. Så att människor kan få de förmågorna som vi har mist.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink