De sju dödssynderna. 5. Frosseri

Den mest paradoxal av de sju synderna är frosseri. En av de dödligaste därför att Munken Evagrius uppfattade att överäta hindrar ens förmåga att be. Han skrev förr: "Så som dimma förborgar strålarna av solen, så tung konsumtion av mat förmörkar sinnet."

Frosseri var dödlig till en persons inre och yttre liv. Påven Gregory skrev: "Magen, när den inte behålls, förstörs dygderna av själen."

Frosseri är en förvrängd besatthet, där mat är objektet av vår njutning. Människor lever för att äta, i motsats till att äta för att leva. Det var annorlunda förr när människan ansåg att väldigt tjocka människors former, som symboliserade rikedom, hälsa och fruktbarhet. Men annat är det nu.

Den synden är så mäktig att den nu idag har drabbat alla oss människor. Speciellt för all skräpmat och godis har blivit så stort, vilket är orsaken till övervikt, sjukdomar, förkortat liv och förlora ork och energi. Äta kan bli som en hobby när man inte har någonting att göra, speciellt när man håller på att sluta med en dålig vana, så som rökning eller snusande, t.ex. Och om vi håller på med alla dessa meningslösa mattävlingar; tänk dig att en av de portionerna skulle mätta en av de svältande människorna i världen. Och med det samhällssystem vi har nu så är det inte ovanligt att tröstätande förekommer för all stress och ohälsa.

Kan hjärnchippen hjälpa oss och få en balans i oss?

Vad ska vi göra eller hända när resurserna tar slut? Kommer vi bli kannibaler då?

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink