De sju dödssynderna. 4. Avund

By

Synden som vill ha vad andra har är Avund. Kom ihåg, var och en av dessa dödssynder har dess eget unika frestelse. Avund har att göra med att uppfatta något som någon annan har eller kvalitet som någon annan besitter.

Synden avund visas som "invidia", latin för "tittar med illvilja". Meningen bakom denna synd är ifrån en saga som alla dessa synder är uppkallade efter.

Avund är att jämföra andra. Därför att de har något som du inte har. När avund strövar på Jorden, förgiftar den allting som är gott. Det är det som kan förstöra den vackraste själen, precis som ringen i "The lord of the rings". Det är det största och vanligaste giftet som kan förstöra ett förhållande eller person. Med all denna fixering med att tänka och tycka att alla andra har något som du själv inte har, och du startar att känna dåligt om dig själv, precis som ett frö eller mögel som växer.

Avund är en synd som inte ens synderna vill erkänna. Det kan bli betraktat som patetiskt eller skrattretande. Då är det mer och mer bevis för att vi ska ha hjärnchippen så att vi ska kunna botas, för att om vi alla har det då kan vi göra saker gjorda, istället för att bara klaga på något som vi inte kan eller orkar göra något åt.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink