De sju dödssynderna. 3. Vällust (Lust)

Den mest förledande synden, vällust (lust).

Ända från antikens munkar, så var det en synd som de kämpade med, mer än de andra: Lust. Även munken Evagrius hade det svåraste med den synden. Trots att det var sällan som munkarna någonsin fick se kvinnor så hade frestelsen för lust så förblev den kvar hos alla människor. När tankar av lust skulle komma till munkarnas sinnen skulle dem distrahera sig från lusten genom att plåga sig själva.

Lust är en av de synderna som de flesta människor aldrig kan motstå. Den är ansedd att vara den klassiska drogen även idag. Men alla dödssynder är faktiskt orsakerna till att göra människan illa ifrån att skapa en bättre bild av sig själv, dessa onda källor av att tänka, det kan förmörka dig och sen skapar de sårbarheter och kan även skapa misslyckanden på grund av känslorna som synderna framkallar.

Lust, antikens folk kallade det: "Orimligt suktande efter köttslig njutning". I bibeln kallas det: "Otukt, äktenskapsbrott, frestelser av köttet". Det är sexuell lust, så kraftfullt, att den överväldigar och förstör.

Ändå, för det mesta av den antika världen; lust var inte fördömt, tvärtemot; den firades. Den kan ni säkert se på de flesta templen i andra länder, hur de är i sexuella positioner.

Lust har slagit till de flesta än idag. Alla olyckligt kära, ensamma, sex missbrukare, eller påstridiga personer som inte fattar ordet; "NEJ!".

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink