Stretch Armstrong and the Flex fighters (Netflix)

https://chng.it/7XBG8Vvdd2

Stretch Armstrong and the Flex fighters (serien)

Den serien om något visar framtiden och hur vi skulle kunna komma dit (om vi inte hamnar i alla problem: t.ex. pengar-, stöd-, politik- och annat som jag inte vill räkna upp).

Tja, att man blir superhjälte med kemiska medel är jag inte riktigt säker på att det kommer att bli till en verklighet.

Huvudsaken är att serien visar och avslöjar så många möjligheter och alternativ som den världen har än i verkligheten här hos oss.

Allting har att göra med Jonathan Rook, VD på Rook Unlimited, som byggde upp den nya förbättrade staden, Charter City. Den nybyggda staden kanske liknar städer i andra länder i vår verklighet. Saken är den att alla människor i alla städer och länder ska ha möjlighet att få känna på smaken av det goda livet. Det är hemskt att man måste vara så speciell för att komma in i den nya, förbättrade delen och resten av människorna som inte är så betydande är kvar i den gamla delen. Charter City såg ut så där också innan Rook kom och byggde upp den nya delen, ”en skamfläck på kartan” som många kallade staden då. Det finns så många detaljer, uppfinningar och möjligheter som man skulle tro att man var i en dröm.

Det såg verkligen ut som om man hade löst alla problem i staden, som var de vanligast om vi ska jämföra med vår värld, här och nu.

Men korten på bordet nu: vi måste göra det stora klivet att låta robotar, avancerad teknik, lagförändringar och framförallt; människorna ska komma i första hand för att kunna ta upp all information och vara den viktigaste byggstenen.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva