Limitless piller vs. Hjärnchip, del 2

Spoiler Alert: Ni måste ha sett allt ifrån Limitless för att förstå vad jag pratar om.

Limitless serien eller filmen. (Eddie, filmen) och (Brian, serien). I denna film, där allting startade handlar det om en man som har nått människans svåraste punkt i livet nu:

Inga bra förhållanden, bryr sig inte så mycket om sitt liv och hälsa, är pank, har ingen reservplan för att ta hand om sig, har brist på framgång, ambition, motivation och fokus, samt leva i trygghet finns inte och han upplever och ser sig själv som en parasit, virus och onytta i världen. Och hans känsla som enda utväg blir större varje sekund, som att det bara skulle kännas bra om man bara försvann.

DETTA om något är det största problemet som finns i vår värld. Människans brytande punkt. Men det fortsätter att vara det för att staten, ledarna och lagarna gör så att dessa människor får och lever fortfarande så där.

Sedan kom det någon som erbjöd en lösning till Eddie, en test på en ny drog. Det ändrade livet helt och hållet för honom. Om allting i verkligheten var hemskt innan, så var det helt uppochner nu, men på ett övermänskligt strålande sätt. Allting som Eddie inte kunde tidigare var nu som en vind för honom. Allting som var helt omöjligt för honom tidigare var nu som mogna frukter på fältet under skördetiden. Allt tack vare den där tiden med drogpillren.

Förutom att ingenting blir bra av droger och om dessa kommer ut på marknaden, då blir man helt beroende av de pillren, vilket gör en till missbrukare, så det ska vi inte stödja. Hur underbart de än säger och beskriver varan, så är det bara början på problem som alla missbrukare får.

I för sig, så tycker och tror jag att det kan vara bra och mycket bättre med ett chipp i hjärnan. Då skulle man kunna få hjälp av så mycket och så många detaljer. Därför att vi har hört det massor av gånger och kommit fram till att många människor behöver hjälp. Men problemet kvarstår och bevisar kristallklart att de inte kan göra det på egen hand.

Självklart, så har människor börjat sätta in chipp i handlederna, men hur jag uppfattar det så är den idén väldigt dålig. Förklaring att de skulle kunna stjäla allt dessa människor äger och har. Bankkonton, identiteter, adresser, och allt annat. Det är likadant som vilka andra identitets- eller ficktjuvar. Men om vi har chippen inne i våra hjärnor och tänk då om alla har de och deras förmågor hade varit fullt utvecklade, skulle varenda en arbeta ärligt och inte ha några problem i livet.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink