Jobben som robotar kommer att ersätta: 6. Tillverkningsarbetare

Det har blivit som en uppenbar händelse att fabriker ersätter människor med robotar.

Det tycker jag är en utmärkt idé. Därför att och med tanke på att människor beskriver både i verkligheten och i metaforer, att fabrikerna krossar drömmen och pressar livet ut ur dem. Så hur bra är det då att stödja det faktum att människor ska få behålla det jobbet, när det är källan till och orsaken till den psykiska ohälsan? Hur är det bra på något sätt? De är ärrade för resten av sina liv. Känner vi oss redan som robotar? Med flera timmar om dagarna som snart blir till månader och år av sina liv, isolerade i fabriken. Även i underjordiska våningarna, där solljuset aldrig skiner och oljud ifrån rör och verktyg som används kommer att förstöra hörseln. Flera får genomgå hårt arbete som gör att de måste arbeta med konstiga arbetsställningar som ger permanenta skador på kroppen.

Allt det arbete som människorna gör uppskattas inte hos alla företag, trots att de är de viktigaste resurserna på fabriken och i produktionen. De blir behandlade som nertryckta själar och har svårt att känna glädje med ett bra självförtroende.

Med bättre jobb som ska komma så behöver inte människor känna sig som att de långsamt blir till robotar. Det är som om människorna som är robotar redan nu blir slängda i soporna för att bli ersatta med en ny modell av robot.

Därför ska hjärnchippen vara en del av oss, för att det ska gå lätt för oss att hitta nya vägar till jobb i livet.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink