Jobben som robotar kommer att ersätta: 5. Resebyråer

Jag måste erkänna att detta yrke har blivit mer och mer digitalt. Man behöver bara beställa och trycka på några knappar så är resan och hotellet bokade och väntar nu bara på att personen ska genomgå upplevelsen. Men här kommer haken, det finns fortfarande för många människor som inte vet eller förstår ens tekniken i mobilen eller i vår vardag, så det hade varit bra om någon hade varit där och berättat hur man ska göra. För det är synd och skam att de personer som inte kan tekniken ska vara de som bedragare riktade in sig på.

Tänk er själva in i de människornas situation; de som inte förstår knapparna och hur de ska göra. De trycka på allt möjligt, och det slutar med att de köper fel av allting. Resor, lyx, mat och aktiviteter. Alla av de dyraste typerna som de inte alls behöver och knappt har råd med, det kallas "uppbrända pengar", och det är bara för att dessa människor inte vet exakt vad de ska gå till väga. Och efter det så visar det sig att ingen har fått hjälp med vägledning som de så väl hade behövt.

Så här ska det vara! Det ska finnas teknik som förklarar och ser till att varenda en som behöver kan klara av den vardagliga tekniken, utan begränsningar på egna kunskaper. Ingen ska ha det svårt att kunna göra resor i framtiden, speciellt när det är det enda sättet att kunna röra sig med. Det finns inget skäl till att någon ska lämnas utanför i världen.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink