I, Robot filmscen 7: fördelar och nackdelar

Spooner beger sig till den gamla kvarstående bron som han har fått ledtråden om i Sonnys dröm. Det är också där som människor bevarar de gamla robotarna efter att de blivir ersatta med de nya, Sonnys modell. När Spooner får reda på vad den döda Dr Lanning lämnt efter sig innan han dog, samt blivit ögonvittne till att de nya robotarna dödar de gamla. Förstås, att de nya är hjärntvättade och de gamla har fortfarande kvar syftet att beskydda människor i första hand. De tre lagarna gäller inte för Sonnys modellen som för de gamla.

Fördel:

Det är alltid ett arbete och ansvar som alla har om de vill hitta lösningen och ta reda på den, även om det kan kännas som om man går rakt in i rovdjurets revir. Men om man ska gå till botten med att lösa något så måste man som alla andra säger: "Möta sin rädsla". Spooners känsla och instinkt hade rätt hela tiden, han var den enda klarsynta personen att se när något var fel, till skillnad från alla andra som var blinda av de nya robotarna. Istället för alla de gamla som tycktes gömmas undan av någon anledning. Människor var för besatta av allt det nya och det var det perfekt sättet för allt det onda att smuggla in sig i dem, då är det bara för enkelt att vinna som ond.

Nackdel:

Det handlar om allting, både robotar och apparater, från gamla till nya, besitter egenskaper och har problem. Allt det nya är inte alltid det bästa. Det finns något i de gamla modellerna som man oftast aldrig får ha kvar när man skapar de nya. De nya kan alltid se mycket finare ut och ha bättre kvalitet, men de saknar alltid något och kan bli mycket mera komplicerade att lära sig eller vänja sig vid. I det här fallet är det som att de gamla är svaga, ändå kan de vara i vägen: för att de gamla kan fortfarande hjälpa människorna, vilket gör att de nya robotarna måste göra sig av med dem. Då är det svårt för människorna att se något fel om de är för besatta av de nya och ser inte bristerna. För att om alla människor har huvudena bland molnen, vad som helst kan hända men man måste se till att det gamla inte dör ut och att det gamla fortfarande finns kvar i det nya också. Precis som gamla TV-spel och dataspel, det har kommit så många nya prylar att de gamla är så gott som borta. Vilket slöseri med mästerverk.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink