I, Robot filmscen 4: fördelar och nackdelar

Spooner kommer till sin farmor för att hon ska ta hand om katten som han räddat ifrån huset som blev rivet, prata ut, slappna av och äta hennes paj, då får Spooner reda på att hon har skaffat sig en robot som gör hushållet åt henne. Den nya robotmodellen som har ersatt den gamla. Sonnys modell.

Fördel:

Det är hennes val att skaffa sig något som kan göra livet enklare för henne. Farmor: n är gammal och kan verkligen behöva sällskap och hjälp i huset. Det bästa är att alla är med i tiden. För att världen ändrar sig och det kan finnas massor med saker som man inte vet kan underlätta ens vardag, inte förrän man har testat det själv och behöver den hjälpen som man har suktat efter så länge. Hjälpa barnen, lära sig komplicerade läxor, ha och prata med sin egen lärare, vän, läkare och massör i hemmet. Eller som farmor: n i filmen, får stöd och hjälp i hemmet, vilket som många behöver även i dag. Det kan vara ett stort misstag att bestämma sig att hamna på efterkälken, istället för att vara med i tiden, med i utvecklingen. Det gäller att alla ska ha en av den senaste modellen av hjälp och apparat som kan få alla att vara moderna och hinna med i både utvecklingen och tiden.

Nackdel:

Farmor: n med andra ord förråder sin sonson, som hon vet klart och tydligt är emot robotar. Det är precis som att man häller bensin på elden eller salt i såren. En sådan handling kan göra så att förhållanden mellan varandra, farmor och barnbarn, kommer att förändras. Man kanske aldrig kan lita på den personen längre. Eller så kan det vara en metod att man MÅSTE acceptera det nya i tiden, annars kommer man aldrig ur sin mörka grotta och ser på alla oändliga saker som man kan ha missat.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink