I, Robot filmscen 2: fördelar och nackdelar

Spooner jagar efter roboten som han ser som den huvudmisstänkte i fallet. Trots att den är annorlunda alla andra robotar har Spooner inga känslor för den, Spooner som har ett sådant förakt och drar alla robotar över en kam. Även när poliserna griper roboten och för den till polisstationen, uppfattar roboten en del och lär sig av Spooner. Roboten heter Sonny och uttrycker sig med mänskliga känslor.

Fördel:

Det är alltid bra att upptäcka nya saker, precis som prototypen till någons arbete. Det kan bara betyda att forskningen har gått vidare och gjort ett genombrott. Då är det inte bara människor som man kan jämföra sig själva med, och att robotar inte längre är tomma skal som någon bara har programmerat. Då kan man dela tankar, känslor och de själva har åsikter för egen del och inte av någon annan som har gjort det åt dem.

Nackdel:

För att det är en prototyp då vet man ingenting om den och kan automatiskt peka ut den till att vara den riktiga faran. Det är den första överlevnads instinkt en. Dessutom, om en robot ska vara precis som en människa så kan den ha likadana egenskaper som en människa också. Den kan bli arg, skada och även döda. Ingen vet vad den ska och kan göra, precis som alla andra människor som man inte känner.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink