I, Robot filmscen 1: fördelar och nackdelar

Spooner vaknar och tvingas att gå igenom en hel dag bland alla robotar som han ser som myggor i sin omgivning. Men det är bara Spooner som verkar se det. Alla andra ser de bara som hjälpmedel eller bästa vänner.

Fördel:

Det kan vara en bra träning i vardagen att man går igenom dagen där det alltid finns något som man inte gillar. Det kan vara irriterande men man kan bli starkare om man kan lära sig att sluta bry sig. Det kan underlätta för en så att man har en sak mindre att handskas med i livet.

Nackdel:

Alla människor som har psykiska problem i sin vardag så är det aldrig bra att vara tyst om dem eller att hålla de inombords. Det kan bara förvärras och bli till ännu större skador. Om man inte får hjälp är det som att man har låtit en sak bli så stor att det aldrig går att laga.

Fråga dig själv om en sak: Vill ni ha människor som ännu inte har löst sina vardags problem eller vill ni ha hjälp, genom att låta robotar komma in i den? Föreställ dig: varje dag när du kommer ut och ska genomleva en hel dag av ditt liv. Det finns säkert många saker och händelser som är irriterande och eländiga, men är så vanliga och har hållit på för länge att det har blivit vår vardag. Det kommer säkert alltid att vara de som är emot allt och alla. Men vi ska inte låta alla de pessimisterna att stoppa oss i vår väg till framtiden och utvecklingen. Men i mitt eget perspektiv så är det mycket viktigt att robotar kommer in i vår verkliga vardag. Därför att människorna inte kan klara det på egen hand, det kan vi bokstavligen höra varje dag och det kommer bara bli värre och värre om vi inte agerar och löser det, genom robotar involvering. Det är som att försöka stoppa det ostoppbara i utvecklingen. Vi måste ta in robotar för vår egen skull.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink