I, Robot (2004). Presentation 1,2

Spooner försöker konstant att berätta för alla att man inte kan lita på robotar. Ändå så försöker kollegor och hans farmor att övertyga Spooner att allt är bra med robotar. Men Spooner är en av de enda som försöker hålla sig till de gamla varorna, som kläder, apparater, sagor som andra verkar sedan länge har glömt bort, samt göra saker manuellt och inte tänker låta all teknik och robotar göra allting för honom.

Spooner kommer till robotforskningscentrumet där en hemsk händelse har inträffat. Huvudforskaren, Dr Alfred Lanning, hade begått självmord. Men Spooner tvivlar starkt på att det är sant. Där träffar han även på robotpsykologen Susan Calvin (Bridget Moynahan) och artificiella säkerhetssystemet VIKI.

Inne i labbet hittar de även en robot som inte är som alla de andra för att den svarar inte som robotar egentligen ska göra med order. Dess beteende är olik alla andras.

Det här är idéerna, hemligheterna och tankarna som kommer att vara bemötande inom framtiden för alla oss. Det här kan vi ta till oss och se att det är lärorikt och inte bara ett hot som väntar oss.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink