Batman Beyond (serien) och (filmen)

Ett av DC:s mästerverk och det perfekta exemplet av cyberpunk är enligt mig;

Batman Beyond.

Först och främst, under omständigheter så skulle Bruce Wayne inte kunna fortsätta att vara Batman för evigt. Han är trots allt en människa och blir för gammal för att hålla på. Tiden hinner ifatt honom.

20 år senare. En fantastisk cyberpunk framtid har Gotham city blivit till.

Då kommer en reformerad ungdomsbrottsling, vid namn: Terry McGinnis, som en kväll blir jagad av ett Joker-gäng, och Terry korsar vägar med Bruce. En händelse leder till den andra, vilket sedan leder till att Terry får reda på att Bruce Wayne var Batman en gång i tiden. Efter detta vet vi att Terry själv skulle bli nästa generations Batman.

Terry är alltid där vid Bruces sida och utför alla möjliga uppdrag som han ger honom. Mycket gott kommer ifrån deras utföranden av stordåd, hemligheter avslöjas och Bruce och Terry växer sig närmare varandra som en far och sons relation.

Det visar att alla städer kan behöva en Batman. Även om personen blir för gammal så kommer inte problemen att försvinna. Det behövs en ny för att kunna ta hand om rensandet av problemen. En väktare därför att världen inte själv kan ta hand om alla människor.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva