Klasskillnader visas även i mytologier

Det är inte bara i filmerna som visar klasskillnaders orättvisor, faktiskt så har det hållit på i den antika tron av sagor.

Även i grekiska mytologier där gudarna får leva i lyxen på Olympus, medan deras barn som de fick av mänskliga partners, halvgudar; kallades de avkommorna, får stanna nere på jorden med människorna.

Därför att halvgudarna inte är likadana som människorna så blir de mobbade. Antagligen för att de är mer olika än vanliga människor eller den världen inte har någon plats för dem.

Men det händer inte bara halvgudar som får det hårt i livet. Utan monsterbarn som gudar föder med naturandar. Då blir barnen så missbildade att föräldrarna överger dem och vill aldrig veta av dem igen.

Det visas även i serietidningar om hur svårt utstötta har det, för att de inte är födda som varenda en runt omkring dem.

Varför kan vi då inte göra så att verkligheten ändå särskiljer sig ifrån den gamla tron och tiden som andra tvingades att leva och bo i?

Väinämöinen, the central character in Finnish folklore and the main character in the national epic Kalevala by Elias Lönnrot

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink