Chappie filmscen 6: fördelar och nackdelar

Chappie tar med sig Deon till robotfabriken för att rädda honom och där träffar de också Vincent. Där kan även Chappie ta sin hämnd. Deon är nära på att dö för att han håller på att förblöda efter sin skottskada. Det finns bara en robotkropp så Chappie offrar sig själv genom att föra över Deons döende medvetande till den. Det blir en stor chock för Deon när hans jag finner sig själv i sin nya kropp, robotkropp, men lyckades ändå rädda Chappie i stridens hetta. Som han hade lovat. "Ett löfte att hålla och aldrig bryta."

Fördel:

Chappie gör allt i sin makt för att rädda sin skapare. Han är villig att offra sig själv för att rädda Deon. Det är så en äkta hjälte gör, värdesätter andra före sig själv, speciellt om det är den man älskar. Mänsklighet och vetenskap kan gå mycket långt om de bara får chansen. Det gäller bara att världen öppnar upp sig. För att det är på grund av världen själv som har blivit för stram, vilket har drivit många människor till att gå de vägarna som de har att välja på och blivit som förtappade själar.

Nackdel:

Det kan vara en för stor sak att föra över en människas sinne in i en maskin. Den människan som har levt i kött och blod kan kanske bli galen av den förändringen. Man kan leva för evigt, men måste ändra sin livsstil mycket kraftfullt. Inget kan bli som det en gång var förr efter en sådan händelse; det är en sak som är säker.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink