Chappie filmscen 5: fördelar och nackdelar

Chappie får reda på att han inte kan räddas av Deon när de är inne i robotfabriken, där Deon arbetar. Det skapar en frustrerande situation av känslor mellan dem och Chappie börjar skrika: "Jag hatar dig". Chappie vägrar ge upp och tar utrustningen till att skapa ett virtuellt minne ifrån en människa för att sedan lagra inne i ett USB och sätta in i en robot. Chappie testar utrustningen på Yolandi som han kallar "mamma".

Fördel:

Det är fantastiskt att man aldrig ger upp. Om man vill leva för någonting då måste man göra det bästa av den korta tiden som man har kvar. För man vet inte om det kan vara den sista chansen till en storslagen lösning, eller som Chappie ändå lyckades med tillsammans med sin "mamma" att rädda hennes medvetande.

Nackdel:

Ingen vill acceptera sitt öde och veta att man kommer att dö, speciellt inte om det är inom kort. Chappie uttrycker sina känslor till Deon med meningen: "Jag hatar dig!". Mycket skada kan komma ifrån skadade personer som tar ut sin ilska på alla andra omkring sig. Men Deon har rätt med att han kanske inte kan rädda honom. Chappie är unik, precis som en människa, eller rättare sagt, vilken levande varelse som helst, ingen kan bli densamma eller ersätta någon, någonsin. Så Deon kan verkligen inte veta om Chappie kan bli sig själv, även om han får sin kropp lagad.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink