Chappie filmscen 4: fördelar och nackdelar

Vincent stänger ner alla robotarna i samhället, för att han ska få chansen att använda sin egen krigsrobot. Då kan Vincent göra sig av med alla de kriminella, och även Chappie och Deon som han alltid har föraktat och som stått i vägen för honom. Vincent får med sig chefen på sin sida, och går emot Deon för att ha skapat Chappie, vilket hon förbjöd från början.

Fördel:

Om man har någonting och kan göra gatorna säkra ifrån alla faror, då är det som om problemen är så gott som lösta. Då blir det överstökat och man behöver inte tänka på pengar, tid och att vara försiktig med att vara inne i korselden. Den svåraste delen är att väldigt många människor redan väntar på att få tillstånd till att äntligen få göra vårt samhälle säkert. Vi kanske bara fördröjer genom att använda oss av alla milda metoder nuförtiden. Men om saker blir för mycket, för allvarligt, att man inte kan hjälpa eller ens laga det, då måste man göra ”sista utvägen-beslutet”, och så har man inget annat val än att göra det säkert och tryggt för alla. Det kanske kommer att hända om vi inte agerar och gör något omedelbart.

Nackdel:

Vincent har stängt ner robotarna som har blivit en del av systemet, som alla behöver och är beroende av. Men när de är mitt inne i en uppgift så kan det vara livsfarligt och kan bara orsaka olyckor. Det är riskfyllt, själviskt och oansvarigt av Vincent att utsätta civila för fara. Speciellt när det finns så många kriminella gäng som väntar ivrigt på att göra ett drag, vilket kan bli ett paradis för dem nu när robotarna är avstängda. Alla vakter sover och det finns inget försvar. Det är som om man gör omgivningen för smutsigt för att man sedan kan bränna ner allting. Detta är Vincents syfte med sin robot.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink