Chappie filmscen 3: fördelar och nackdelar

Deon försöker lära Chappie alla de bra sätten att leva och lära sig om livet. Men Ninja lär Chappie det brutala sättet av livet. "Äta eller ätas" eller "Lär dig den hårda vägen eller så kommer du att sluta som död". Chappie blir utslängd, plågad och får vara med om de mest sårande och förrädiska sätten som någon kan vara med om, speciellt om man är ny i världen och inte vet alla delarna om den.

Fördel:

Det är aldrig fel att lära sig om livet. Men man måste veta vem man ska lära sig av. Deras metoder är inte bra för alla. Och då har man lärt sig vad man vill förändra i framtiden. Det är meningen att man ska skapa sin egen uppfattning om allt och alla. Det är det som livet går ut på, då kanske andra också vet vad de vill ta för roll i samhället.

Nackdel:

Det som Chappie får lära sig är "Ord men inga visor". För att han är en polisrobot så missförstår andra Chappie och dessutom är Vincent efter honom. Det där kan lämna vem som helst ärrad för resten av livet. Både fysiskt och psykiskt. Det är inte konstigt att så många i världen känner sig trasiga inombords. Men det beror på att världen som de lever i nu inte har lagat eller fixat de problemen som man har ifrågasatt oändligt länge och många gånger. Det finns fortfarande lagar och regler som känns utan mening. Är det kanske lagarna som har gjort att människor har blivit skadade och blivit som de är? Och har hamnat där vi är idag?

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink