Chappie filmscen 2: fördelar och nackdelar

Chappie blir levande och får ett eget medvetande. Han har samma personlighet som ett litet barn. Rädd och osäker. Men för att Chappie är en robot kan han ta in information mycket snabbare än en vanlig människa, som det skulle ta flera år på sig att lära. Chappie är inne i de kriminellas gömställe, Deon som är Chappies skapare vill lära honom och samtidigt vara nära sin skapelse, men får det svårt på grund av de kriminella som vill utnyttja Chappie för egen vinning.

Fördel:

Att en robot får ett eget liv och medvetande; det är alltid en intressant och fantastisk händelse. Vilket innebär att framtiden har kommit och tagit ett gigantiskt steg framåt och vi kommer att se mycket mer av det framöver. Nu vad det gäller och vad vi ska tänka på om robotarna: Då kan man träna upp dem och göra något nytt än bara med djur och människor, till exempel göra de till en familjemedlemmar. Och vem vet? Den kanske till och med kan vara bättre som sällskap än en människa eller ett djur som kan kräva massor.

Nackdel:

Som alla levande människor så blir alla födda och placerade på olika platser i livet och världen. Alla är olika och det är svårt att vet i början om man har dragit en vinstlott eller en nitlott i livet. Nu där Chappie befinner sig i en grupp av kriminella som lär honom, tränar honom, lever med och måste förstå deras livsstilar, hur kan man lära sig något annat än allt det som man lever med? I det här fallet: Det kan leda till ännu mera skada i världen, för att den personen inte har fått reda på hela sanningen om världen. Alla kanske inte är bra lärare och man ska inte blanda sig i dem då. Det gäller problemet som vi måste lösa och förbättra i världen så att skadorna inte blir gjorda.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink