Chappie filmscen 1: fördelar och nackdelar

I början av filmen presenterar Vincent sin egen krigsrobot till investerare för att finna köpare. Det blir bara sämre och sämre för Vincent att hitta köpare som vill ha den typen av robot. Inte nu, när de andra robotarna, de mindre och mänskliga typerna, som Deon har byggt redan finns runt om i systemet. En krigsrobot som den här, vid namn: "Moose", finns det inget behov av.

Fördel:

Det är bra att andra säger "nej" till sådana stor, hemska robotar när det redan finns andra som kan göra jobbet smidigare och mindre skrämmande på alla sätt. Det förstås, det är en bra sak att åtminstone förbereda sig om det händer en hemsk händelse eller värst av allt, krig. Då kan man ta fram eller ha den i beredskap. Det är precis som att ha ett gevär gömt i förrådet eller garderoben, bara för säkerhetens skull. Man kan aldrig vara nog försiktig när det gäller försvar på vad som kan hända i framtiden. Då är det bäst att vara förberedd, på bokstavligen: alltsammans.

Nackdel:

Allting med enorma robotar som har tunga vapen kan bara betyda blodbad och att skörda liv. Den enda skillnaden i allt detta är att det inte är ett spel. Det är verklighet och kommer bara att kosta riktiga människors liv. Det är meningen att vi ska stoppa krig, inte stödja och göra det värre med att bygga och sälja vapen till högsta budgivaren. Då kommer bara den barbariska cirkeln att fortsätta. Då är det meningen att problemen i världen ska lösa sig istället för att vi ska komma till ett slutgiltigt beslut. Och tänk om en galning eller tonåring får sina händer på något sådant, förödelsen har då slukat hela världen på bara några minuter.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink