Chappie (2015). Presentation 1,1

Ni minns säkert när jag pratade om Robocop, ni måste och kommer att släppa in robotar i vår värld förr eller senare, men det stor är att kunna överens om den nya utvecklingen, där alla ska ha det bra och ingen ska lämnas utanför. 

Vad jag också vill ta upp är "Chappie", den första roboten som verkar vara den första som får äkta känslor, precis som en människa, men är ändå inte gjord av kött och blod. Han får reda på hur grym vår värld är och alla lagar som alla människor som lever där måste följa.

Men det handlar också om att världen måste ändra sig, inte bara människorna i den. Människor blir som de blir om det inte finns den rätta hjälpen, alternativen och valen i världen. Om man vill att allt ska bli bra måste reglerna ändras, val för nya saker som aldrig har varit tidigare komma fram, sluta beskydda och ta fel partier och dra inte ut på saker och ting som är självaste huvudsakligen orsakerna till denna dåliga världs handlingar.

Det här är en nära framtid där världen har blivit mycket mera för robotar och accepterat dem på en mycket högre nivå. Hela systemet har ersatt vanliga mänskliga poliser med robotar. För att undvika förlusten av liv. Det har gjort det mycket svårare för kriminaliteten att gå runt i vardagen, för många gäng finns det där ute.

Forskaren, Deon Wilson (Dev Patel), geniet bakom dessa robotar har kommit på idén att vilja göra en robot som kan både tycka och tänka som en människa. Men Vincent Moore (Hugh Jackman), är en före detta soldat som nu är ingenjör på samma företag som Deon. Vincent försöker sälja en annan typ av robot som är en äkta "War robot", men ingen vill köpa den roboten, vilket växer avundsjuka hos honom, därför att alla vänder sig till Deon.

Deon försöker skapa en prototyp artificial intelligence som härmar känslor, tankar och vilja som en människa. Men får inte tillåtelse att testa den på någon av robotarna. Så Deon stjäl en skadad robot.



Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink