Anledningar varför människan inte når sin fulla potential. Del 3 Intressen

Intressen,

Intressen, antingen så föds man med dem eller hittar intressen på vägen av livet, eller så är man helt enkelt inte intresserad och kan ändå, eller så är det att intresset finns där men människorna har helt enkelt inte energi eller möjlighet att kunna fullborda dem. Vid ett tillfälle kan intresset vara hur kort som helst och man kommer till nästa steg men det händer likadant efter ett tag igen. Att man inte orkar eller intresset dör ut.

Många säger att det är meningen att alla inte ska vara bra på allting. Som att någon kan vara mycket bra på ett ämne men inte på ett annat. Eller så kanske alla är så dåliga i skolan, helt och hållet. Men egentligen borde alla kunna få ha utmärkta betyg. Det är alltid vanligt att när man är en rebellisk tonåring så kanske man vill leva livet, har råkat hamna i ett bottenlöst hål av osäkerhet och depression, eller att man aldrig ville eller förstod helt och hållet allvaret på hur deras resultat kan bli och ångrar sig djupt efteråt som de själva inte kan göra något åt.

Det är inte rättvist att vissa pekas ut som nördar och har en dålig klädstil men kan vara bästa vänner med vetenskapen, läxorna och böcker.

De som har känsla för skönhet och är intresserade av många fler saker eller aktiviteter, de ska inte kategoriseras som osmarta då.

Chippen skulle göra oss jämlika. Vad tycker du själv?

Dessutom hade det inte varit så mycket maktmissbruk och traumatiska livsupplevelser för vissa utsatta elever i skolan där mobbing har bosatt sig allt för väl, då behöver ingen tvingas göra andras läxor och alla kan göra både läxorna själva och samtidigt njuta av livet.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink