Anledningar varför människan inte når sin fulla potential. Presentation 1.1

Idag tänker jag tala om viljan att kunna hjälpa människor som har det svårast och är längst ner på samhällets stege. Så då ska vi gå till själva källan av problemen, därför att det kommer aldrig att bli bättre om de inte tas itu med. Det har aldrig funnits någon anledning att behandla personer med problem, som funktionsvariationer, dåligt, men det har blivit så ändå. Kanske för att vi har härmat djuren, desto större skäl att vi ska se människan och bryta vanor.

Funktionsvarierade, de som är offer för omständigheter som de inte kan rå för, de är lika mycket människor som någon annan i vårt samhället. Men kan absolut behöva hjälp, inte hånas eller mobbas, det hjälper ingen eller får någon att tro och går vidare, snarare tvärtom.

Jag har tankar på att hjärnchippen skulle kunna hjälp till här, men jag menar inte på det dåliga sättet. Och de dåliga sätten; är att människor kan känna sig kränkta med att vara en del av tekniken som kan spåra en, och fullständigt ha koll på en, att man inte duger som sig själv, eller att bli fullkomligt utnyttjad av allt och alla.

Kan vi inte mycket mer?

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink