Robocop filmscen 4: fördelar och nackdelar

När Alex försöker lösa mordutredning om sig själv, leder alla bevisen och handlingarna som han upptäcker till maffiabossen, Antoine Vallon, vilket leder Alex till Jerry White. När Robocop överrumplar honom och börjar förhöra honom, så försöker Jerry, som vilken annan livrädd skyldig person som helst göra, ljuga sig ut ur situationen. "Om jag berättar det så dödar de min fru och mitt barn!". Men tack vare Robocops förmågor så tar han reda på all information om Jerry, vilket visar att det han säger är lögn. Jerry har inga barn och hans fru lämnade honom för flera år sedan efter misshandel.

Fördel:

Tänk på hur många dagar, veckor, månader och till och med år som man kunde ha sparat om man kunde se om en människa ljuger. Då hade man aldrig fallit för eller vikit sig för dessa lögnare som bara vill rädda sina egna skinn. Då behöver man inte vara orolig eller ha sympati för dem som inte förtjänar det. Man behöver inte vänta tills man kommer till polisstationen eller ringa till någon som redan befinner sig där. Samt, det skulle vara ett minne blott om att behöva gå igenom pappersmappar. När man kan få det levererat bara genom att titta på den huvudmisstänkta eller gärningsmannen. Det är en stark utveckling som kan spara papper, plats, tid, arbetskraft och man behöver inte använda sig av olämpliga metoder för att få ut sina svar heller.

Nackdel:

Då är denna metod bara menad för polisarbete, så att inte vem som helst kan missbruka den. En person som inte är brottsling men ändå vet om något kriminellt, om den personen blir tvingad att prata finns det alltid en risk att han eller hon råkar illa ut, att de andra kriminella försöker ta itu med problemet, med egna händer. Då gäller det att samhället har möjlighet att beskydda personerna. Det är därför som flera poliser och robotar ska finns där, för alla människors skull. Annars är det som om de onda redan har vunnit och det finns inget kvar att leva för än att slåss mot varandra eller att gå med i den onda cirkeln.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink