Robocop filmscen 3: fördelar och nackdelar

Alex föddes inte som Robocop. Han blir skapad och måste alltid göra sitt jobb som de skapade honom till att bli. Men Alexs mänskliga sida övervinner hans robot sinne. Det är kaos i Alexs fru och sons liv. I nästa ögonblick ser han bara videor på hur hans fru och son har det, nu när Alex inte längre finns där hos dem. Det är något som hans kärleksfulla hjärta och sinne inte kan tillåta. Det gör att Alex tar tag i sin mänskliga del och blir till den Robocop som han är menad att vara. Hälften människa, hälften robot. Människan ska finnas, vara där och inte bara se ut som en, utan också bete sig som en.

Fördel:

Att Alex lyckades att bekämpa sin robotprogrammering som forskarna gjorde till honom, det visar att han är starkare än vad de försöker göra honom till. Alex har en familj, fru och barn, vilket han värdesätter mer än någonting i hela sitt liv. Om man har en sann kärlek, ett varmt hjärta och skarpt sinne som säger att det är det rätta som man ska ha i sitt liv för att ha en balans och inte bara ansvar för alla andra, vilket som får en att bli till som person. Det är det som huvudsakligen skiljer människor ifrån robotar. Och Robocop är mittemellan. Inget ska vara för mycket av det ena eller det andra.

Nackdel:

Det enda negativa med allt detta är att han kan förhindra många fler brott. Men då är det som när vissa säger till andra att jobbet ska man bara bry sig om och inte sin familj och vänner. Annars är det bara negativt att omvärlden stjäl för mycket ifrån oss människor och gör oss till robotar. Och om man väljer familjen före arbetet så kan det annars bli mindre lön, mera hårdare arbete eller andra konsekvenser. Annars så kan det vara; hur mycket man än arbetar så kommer man aldrig att få de pengarna och respekten som vi förtjänar, det här visar flera gånger att det är inte fel på människorna som får slita för samhällets skull, utan det är jobben, men ingenting verkar bli bättre för det. Man ska inte missbruka eller utnyttja människor, och det gäller även Robocop.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink