Robocop filmscen 2: fördelar och nackdelar

När Alex är omprogrammerad och har blivit exakt som en robot, men efter att han har gripit den kriminella i folkmassan, så fick Alex inte tillåtelse att återfå sitt gamla mänskliga medvetande igen. Forskarna och professorerna gör att Alex förblir som en robot, en Robocop utan känslor. Det blir övertydligt när han kommer till polisstationen och beger sig sedan till en stor fabrik där brottslighet pågår. Robocop går, tittar, pratar och beter sig exakt som en robot. Utan känslor, utan personligheter, utan minsta tecken på kamratskap. Sedan när Alex beger sig ut på staden för att leta upp efterlysta personer, kan han även använda sig av kamerorna i stadens system. Robocop har flera ögon nu och kan få mer tillgång till information och kunskap tack vare hans robotsystem. Detta får honom till att arrestera många brottslingar på vägen och även till att slutföra sitt uppdrag. Men inte alls som en människa. Bara som en robot.

Fördel:

De positiva sakerna med allt det här är att Robocop tar sitt ansvar på största allvar och fokuserar bara på att göra samhället och även världen säker. Då är det bara arbete hela tiden, som betyder något. Ingenting kan distrahera Alex med olika känslor, så som skuldkänslor, eller rädsla, vilket som kan spilla hans tid. Så när han gör sitt jobb att utreda och arrestera andra är Alexs vilja stark och målmedvetet som en pil flyger genom luften och väntar på att träffa något. Robocop är som Batman. Alla kriminella bör vara rädda och tänka sig för innan de står ansikte mot ansikte med honom, plus Robocop kan använda sig av, leta upp och hitta alla med hjälp av stadens system som han får inne i sin egen programmering. Även när Alex arresterar de kriminella så pratar han som en kall och skoningslös robot som inte bryr sig det minsta om att de är människor han har att göra med. Även när Robocop tar sig in i fabriken tvekar han inte det minsta med vad han gör.

Nackdel:
Hela idén med Robocop är att han ska och är till hälften människa och hälften robot. Det enda mänskliga med Alex är den lilla organiska materian som han har kvar som människa. Det är allt för lite eller ens meningen att kalla för en ”mänsklig-robot-polis”. Han är ju som vilken annan robot som helst. Alex är bara övervakad och andra ser att inga känslor eller tecken på liv finns i honom som en människa. Det finns inget val för honom. Alex tvingas att lyda och följa allt vad andra vill ha av honom, inte av någon fri vilja. Tänk på hur farligt det kan bli om den här typen av vapen hamnar i fel händer, eller om det bara är för en rivalitet? Den mänskliga sidan måste finnas där.



Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink