Robocop filmscen 1: fördelar och nackdelar

Kom ihåg, om ni inte har sett filmen: SPOILER ALERT!

När Alex Murphy kommer till presskonferensen så har han blivit mer robot än människa. Det är i för sig ett test: för att han är trots allt den första cyborg polisen i experimentet; vilket inte blir till ett så lyckat test efter första försöket. Alex visar inga tecken på känslor utan bara ser allt och alla om de är ett hot eller inte. Men så ser Alex igenom sina robotögon att det finns en brottsling som står mitt i folkmassan. Hur tydligt som helst. Med sin robotattityd och robotskick uppfattar och inser Robocop vem det är och vad han är skyldig till. På ett ögonblick gör Robocop det övertydligt och arresterar den kriminella, fläckfritt och smidigt.

Fördel:

Robocop analyserar och skannar i folkmassan och upptäcker en brottsling där mitt framför honom. Trots att det står flera poliser bland folkmassan så ser de honom inte. Det bevisar att människor inte är robotar. Många kan ha det väldigt svårt med ansikten och brottslingarna själva kan ha gjort något som gör dem oigenkännliga. Eller så har man ursäkten att det är för många brottslingar därute som gör det omöjligt att skilja dem ifrån vanliga människor eller förbrytare.

Fråga dig själv: Skulle du kunna se och hålla reda på varenda förbrytare som finns därute i världen? Det är en stor anledning till varför Robocop skulle behövas, mer än någonsin, både i verkligheten och även förstärka säkerheten. Robocop själv, jämfört med en vanlig människa: Då har man åtminstone en källa av information, och hjälp med många fler saker, har rustning och är förberedd för anfall, bokstavligen hela tiden.

Nackdel:

Alex är som en zombie, maskinen tar över honom helt och hållet och visar inte det minsta tecken på att han är en människa. Det är mycket mera skrämmande för människorna om en människa inte har några känslor, sättet som han stirrar på alla är som om man undrar om Robocop, till exempel: skulle annars få en bug och hoppa på en minst ont anande människa, i publiken, till exempel. Med tanke på Robocops kroppsbyggnad och skyddet som han bär så skulle ingen stoppa honom med vanliga vapen. Det gör Alex inte bättre än själva robotarna.


 

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink