Robocop (2014). Presentation 1,2

Här kommer fortsättningen av presentationen på Robocop.

Det har varit många problem för poliserna i Detroit, framförallt för att försöka fånga kriminella som har ockuperat hela staden. Poliserna försöker att rena staden och gatorna ifrån brott och korruption. Men hur kan de om själva lagen och cheferna som går bakom ryggen på dem aldrig kan tillåta det?

Huvudkaraktären är en polisman vid namn Alex Murphy (Joel Kinnaman), en kärleksfull pappa och familjeman. Han försöker konstant att lösa problemen men får det inte enkelt med vare sig sin chef eller kollegor, som motarbetar honom.

All uppmärksamhet och polisens största prioritering är inriktad på maffiabossen Antoine Vallon. Som praktiskt taget gör alla brott i staden, har sin organisation och utför alla skadorna med sitt nät av kontakter. Alex är nära på att gripa och få tag på Vallon, men blir både överrumplad och hamnar i korselden av skott. Alexs partner blir skjuten, men tursamt nog överlever.

Men som alla kriminella gör i filmer om de tycker att någon verkar som ett hot och lägger sig i för mycket, så försöker de tysta den personen. Med en bilexplosion som skadade Alex allvarligt, ingriper OmniCorp som känner att det kan inte bli en bättre timing än denna.

Det blir en skrämmande upplevelse för Alex när han vaknar upp och inser att det mesta av honom inte är kvar och har blivit ersatt av robotdelar vilket andra kontrollerar som en leksak, marionett eller med andra ord "inte sin egen person i sin egen kropp"-längre.

Men det finns så mycket som människan kan leva med även om det har blivit en kraftfull vändning i livet. Men det finns många fler saker som kan ersätta det gamla, med rätta hjälpen.

Det blir många upp-och-nedgångar med Robocop. Vilket som blir med allting som är helt nytt i världen. Men man ska aldrig ge upp när man ser allt det som kan bli bra av det. Vi ska kunna arbeta och göra den bästa versionen av vår värld. Både det goda och onda. I så fall, kan vi se det och hindra saker och ting så att händelserna inte händer, vilket som vi alla sitter i och inte kan komma ur sedan.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink