Robocop (2014). Presentation 1,1

Idag tar jag upp den första filmen.

Jag tänker ta upp mina tankar och ge fördelarna och nackdelarna med de olika film scener och vilka budskap som de kan ha.

Det här är Robocop.

Det här är framtiden, år 2028.

Brottsligheten har en ny fiende. Istället för bara robotar så är det en människa som gör jobbet som en polis, men som är till hälften robot och som har många fler förmågor än vad robotarna har.

Det är viktigt att alla ser ett ljus med robotar i framtiden och inte vara så mycket emot dem.

Det här kan hända om vi tar steget med att ta in robotar i våra liv och vardag. Inte bara internet, tekniska prylar, robotkroppsdelar; som har ersatt människors kroppsdelar, och gör så att vi kan lösa olika problem i samhället.

Det här kan bli en verklighet om människor inte blir livrädda för att det kommer att kosta pengar, plats och jobb för oss. Ramarna måste brytas ifrån den lilla boxen som vi har levt i för länge och även finns än idag. Det är också orsaken till att många har det svårt och är rädda för att kunna bryta de traditionella vanorna i vårt samhälle. Eller är det för att alla de gånger som det har hänt med förändringar så har det alltid hänt att det bara blev en del förändrades, när det egentligen skulle vara hela helheten? Så länge vi håller oss och fortsätter på samma sätt då kommer vi aldrig till den underbara världen som kan bli till verklighet.

Den här fantastiska filmen handlar om att framtiden skulle kunna lösa alla problem i det multinationella OmniCorp, Robotskapande företag, som ska skapa en revolutionerande cyborg polis som upprätthåller lag och ordning.

Om man kan vara människa men samtidigt robot i en och samma kropp? Robotar måste man programmera för att de ska lyda sina dataprogrammerare som är bakom skärmen. Medan en människa har känslor och kan se skillnaden på att man ska skjuta för att döda eller för att bara skada, vilket personen gör för egen vilja och vet själv vad de ska ta sig till utan att programmeraren trycker på en massa knappar.

Det finns många möjligheter för forskare och professorer som skulle kunna skapa en vision av robotar. Det svåraste är att tillåta dem och att de får chanserna att bygga dem.


 

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink