Människor, inte djur


Jag har hört det här en hel del gånger; "människor är som djur", men jag kan inte hålla med om det.

Många människor säger och påstår det i alla fall. Vad tycker ni om det?

Varför ska vi jämföra oss med djuren, men hur kan någon människa göra det? Hur jag tänker är att samhället försöker få människor att klara sig själva och på egen hand, men många människor kanske inte kan klara sig utan behöver stöttning och vägledning, det kan ta längre tid för dem att utvecklas eller så finns det människor som har svårigheter som gör att de inte kan klara sig själva.

Det är sant att vi är släkte till aporna men då är vi en annan art? Kanske utanför djurriket? Det innebär att vi inte kan kopiera och följa exakt samma väg som djuren. Vi har skilts och naturen har fråntagit oss att vara exakt som djuren. Men vi måste inse att vi har blivit människor och måste göra saker som djuren inte alls behöver.

Det är sant att djuren är otroliga i sitt varande, det kan vi aldrig ta ifrån dem, men vi måste erkänna att vi är människor och vi behöver och beter oss på andra sätt än djuren. En del av oss kan behöva mer av allting, mer tid, hjälp och förståelse på grund av våra problem, vilket som många ofrivilligt blev tilldelade. Då hjälper inte vårt jämlika samhälle, då kommer byråkratin in som vi kallar det. Vi människor ska inte överge alla som är svaga, funktionsvarierade och inte kan hålla kvar i det tempot som vi har, vilket som djuren gör. Vi ska visa att vi är bättre som människor. Det är dags för det nu.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink