Fortfarande inte djur, anledningar varför vi inte ska följa dem

Det här är fortsättningen på mitt förra inlägg av "människor, inte djur". Men det här är mer övertygande om att vi ska överväga att vi inte kan jämföra oss själva med djuren. Vi är människor förstås och djuren är otroliga med alla sina förmågor.

Till exempel: Vi människor kan inte lyfta berg, har inte extremt utvecklade sinnen; i alla fall inte varenda en av oss, vi alla är inte välorganiserade trots att vi är så många och lever i samma samhälle och lever så tätt intill varandra, kan inte flyga naturligt, klättra, se i mörker, jaga eller andas under vattnet utan utrustningar och tillbehör. 

Människan är en helt annan varelse. Det finns inget säkert på vad som finns och är inne i varenda en av oss, eller vad varenda en av oss besitter. Vi är för olika för att kunna vara inne i kunskapsböcker som djuren själva. Som att: "så där är det", "så är deras beteenden", "han/hon ska kunna detta". Det finns ingenting av det där för oss människor! Har du märkt det själv? Vi behöver hjälp att kunna få våra syften, förmågor och drömmar att komma fram så att våra olikheter och samhälle ska gå runt med oss alla i det. Vi ska inte följa naturens hårda lag.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink