Chappie (2015). Presentation 1,2

På vägen hem från arbetet blir Deon kidnappad av ett gangstergäng. De beordrar honom att programmera om den skadade roboten med den mjukvaran som Deon hade skapat. Anledningen är att de ska ha en fördel med att kämpa emot de andra kriminella gängen.

Det ger roboten en version och beteende av ett barn. Deon och den kvinnliga gängmedlemmen (Yolandi) lugnar ner roboten med att lära den ord. De döper den sedan till "Chappie".

Det är ett krig mellan kriminella gäng. Och det gänget som Chappie är inne i har en stor skuld till en väldigt hög gängledare, vid namn: Hippo.

Under tiden börjar Chappie att lära sig som ett barn, grunderna i omvärlden och ser med sina egna ögon och uppfattar själv. Yolandi gullar som en mamma med Chappie medan gängledaren (Ninja) försöker göra Chappie till en gangster på de hårdaste sätten.

När Deon kommer för att träffa sin skapelse känner han inte igen Chappie och på vad han har blivit till. På det dåliga sättet: vilket som en människa inte ska ha som första val i livet.

Chappie följer de dåliga sätten av vad hans adoptivfamilj lär honom; som att stjäla, skada och sätter skräck i människorna som finns i samhället. Det får alla att tveka på vad man ska tro om robotarna när de ser Chappie.

Det här visar mycket tydligt att om något hamnar i fel händer, då kan det leda till obotliga problem. Så det är exakt det som måste undvikas om robotar ska komma in i samhället tillsammans med oss. Redan nu vet vi inte helt säkert om att vi är säkra i samhället. Därför att vi följer djurens lag.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink