Inlägg

Visar inlägg från juni, 2023

Kvinnors arbete i livet

Bild
Under alla tider så har kvinnan varit den som har gjort väldigt mycket jobb, genom alla tider och historier. Förr var de bara hemma, men mycket har förändrats genom åren, tack och lov för det, och kvinnor kan i vårt land arbeta på vanliga jobb och tjäna egna pengar. Men det är inte allt. Kvinnor kan få arbeta dubbla jobb. Både på arbetsmarknaden och hemma. Hushållssysslor och hemmaarbete är det mest viktigaste, icke-betalda arbetet i världen. Kvinnor har fått göra det i alla tider, och det får de flesta göra än idag, men låt dem inte stanna kvar i det gamla, för vi har redan kommit så långt att det inte längre ska finnas könsroller, män kan det också detta arbete. Därför ska ingen underskatta hushållsarbete.

Hur livet kan ändras, och till det bättre under en tid

Bild
Det är fantastiskt att det finns en stig för stegen som människor kan ta för att förändra sina liv, kanske under ett års tid. Det är underbart att man kan få kläm på det och göra allt det positiva som alla säger att man ska göra. Men ändå så gäller det att kunna komma in på den rätta vägen. Det kan annars hända att människor kommer på andra stigar, som att hamna i depression eller tröstäta. Det kan bli svårare för de med funktionsvariationer, men i det här fallet borde det bli bra om alla människor har möjlighet till hjärnchippet för att det ska bli bra för allt och alla.

Politikernas plats i samhället; Upprepning

Bild
Det ironiska sättet som vi har det i vårt system är att våra ledare och politiker som anses vara de viktigaste i vårt hela system; är faktiskt långt ifrån det och sanningen. Som till exempel: när covid-19 slutade och då betraktade politikerna sig själva att vara de bästa och vunnit första plats. Men det var fel, de var snarare flera platser neråt. Varför beter sig de som om de gjorde allt jobb när de egentligen inte gjorde det? De tar åt sig äran för självaste vårdens personaler och forskarnas arbete.

Var tålmodig, säger alla, eller ta hjälp utanför naturen

Bild
"Ha tålamod", det säger alla kloka människor som inte vill se andra vara olyckliga eller vara stressade. Jag kan säga att jag bara håller med en pytteliten del. Det är sant att varje människa utvecklas i sin takt. Men det finns en del människor som aldrig kan bli bättre när de är i de diagnoserna eller tillstånden de är i. Det hjälper då inte hur lång tid det än går. Därför ska vi arbeta för att få hjälp utanför naturen, teknikens hjälp. Jag är säker på att människorna själva vill komma ut ur deras fängelse och göra mer och ännu bättre än vad deras naturer bestämmer åt dem. Då kan även alla och allting runt omkring vara lyckliga.

Ålder och genier: 2

Bild
Här finns det flera talanger som har revolutionerat världen till det vi känner igen idag. Alla dessa har också skapat arbeten och fler otroliga uppfinningar, vilket som vi antagligen använder idag. Sätt er ner och tänk; ni kanske själva har några uppfinningar som ni skulle kunna ta fram. Kom ihåg: Tänk inte på åldern. PS jag har nämn ett par i min förra men det gör inget.

Ålder har ingenting med genier att göra

Bild
Det finns många genier som vi känner igen och har att tacka för allt det som vi har nu, och lever i njutning av. Det stora med dessa genier är att de började inte när de var unga. Åldern ska aldrig vara ett hinder och det är aldrig för sent för någon att kunna göra storslagna mästerverk. Allt prat om åldersgränser och ålder är dumt och dåraktigt. Om världen fortfarande bara fokuserade på åldern så hade inget av dessa fantastiska saker funnits idag. T.ex:

Följ ditt hjärta, men glöm inte hjärnan

Bild
Kloka personer säger alltid "Lyssna till ditt hjärta" eller "Följ ditt hjärta". Det är sant att hålla drömmar kvar och se det underbaraste av allting. Men de personerna säger aldrig en annan viktig sak som vi aldrig ska glömma. Att ta med hjärnan där vi går också. Det är ingen idé att tro att vi kan komma någonstans bara med drömmar när vi som människor måste tänka och inte glömma att vi är fortfarande i verkligheten.

Buddhas kloka ord

Bild
Kloka ord som Buddha sa och gav till oss ska vi omfamna och göra till verklighet. Vårt förflutna är det som alltid jagar oss i våra liv, men det ska vara som en vän till oss och göra oss bättre, inte bittra, avundsjuka och elaka.

Verkligheten är orättvis, måste ändras ASAP

Bild
Det är ofattbart och ironiskt att människor som gör grovjobben, som får våra länder och system och hela världen och alltsammans att kretsa, men ändå så får de minimalt av det värde på de handlingar som de utför. Våra regeringen vet att de inte kan göra något utan resten av alla människor, det minsta de kan göra är att respektera oss, men ändå så väljer de att hålla oss på lägsta nivån. Är det möjligt att de känner sig hotade av eller rädda för oss? Det är orättvisa och ologiskt om man tänker på hur de vill satsa på att alla ska ha det bra, och framförallt hjälper det inte människorna ett dugg om vi vill utvecklas positivt.

Lista på filmer som pekar på "Fat-shaming"

Bild
Ett annat ämne som jag stör mig på är alla filmer och serier som handlar om fat-shaming. Dessa människor mår inte bra. Hälsa, lätt sårbara för sjukdomar, olyckor och utsatthet, detta har framkommit med forskning att det här är inte alls bra. Detta ämne finns nästan överallt i både TV och verkliga liven, men det var inte meningen att det skulle komma så långt. I och för sig så kan det finnas en förklaring varför dessa människor blev som de blev, vad hände? Kan det ha varit för stress, ångest, ohälsosamma händelser eller bara enkelt oansvarighet? Serier: Friends, Insatiable, Norbit. Filmer: Pitch perfect, Red shoes and the seven dwarfs, I am losing weight, Weirdos, Isn't it romantic, Piggy, Oversize Love, Skincrawlers, Branded, Central Intelligence, Beautiful World, Thinner, Love on a Diet, The nutty professor, Bully, Birth of the beauty, The miracle, Precious. TV-serier reality shows: Supersize vs super skinny, Biggest Loser, My 600-lb life, Obesity med, Super Size Me, You are what

Något annat vi måste bota: Fetma och överviktighet

Bild
Vi har hört det där förut: Vill du bli smal? Har du onödigt fett som du vill bli av med? Svårigheter att gå ner i vikt, hur mycket du än försöker? Och gissa vad forskarna har kommit fram till? De har hittat en lösning på fetman och övervikten. Då involverar det ingen operation. De som är så dyra och kan lämna efter sig stora fula ärr på var och en av oss. För att inte tala om faran att riskera livet. Botemedlet är här. Medicin som var till för diabetes. Denna medicin kan gör så att människor kan bli av med fettet. Otaligt många människor försöker att banta, svultit, tränat och slitit i det mesta av sina liv, men till ingen nytta. I så fall, gissa vad, det finns andra anledningar som orsakar människor till att få lager av fett och fettringar, vilket som aldrig går bort. Vilka som är de huvudsakliga orsakerna till övervikt och fetma: 1. Mat och kost. Det är det vanligaste som alla påpekar och riktar in sig på. 2. Fysisk aktivitet. Det är bara det uppenbara, att om man inte rör sig så bil

Lärare bär också ett ansvar för framtiden

Bild
Alla ni har säkert olika minnen om era lärare i skolan. Vissa var ljuvliga och andra var mardrömmar. En del lärare bryter sina löften, plikter och syften med deras roller som lärare vilket kommer att påverka andra i framtiden. En del utför maktmissbruk på sina elever och mobbar dem. Kan det beror på att den där minimala makten är den enda som de någonsin kommer att få och kan göra vad de vill med den, även ta ut sina egna skuldkänslor på eleverna? Hur kan lärarnas undervisning hjälpa så att elevernas drömmar och kunskaper kan att påverka framtiden på det utmärkta sättet? Speciellt om det gäller funktionsvarierade, de om något har varit med om mobbing, varför ska de, eller alla egentligen, få lida för att lärare ska söndra och härska? Därför är det meningen att skolan ska ha mera koll, så att tryggheten blir den bästa under dagen. Hjälpa till med ny teknik, övervakning för att det någonsin ska bli någon förbättring eller utveckling i vår framtid, samhället eller hela världen.

Kraft, inte kraft 💪

Bild
Människor idag kan ha svårigheter att se världen och gör det på olika sätt. Se den för vad den är men inte alls på det negativa, medan andra kan ta den fantastiska synen direkt och att fokusera på det ljuvliga. Det är likadant som att du fokuserar på dina muskler och din kropp hela tiden, då är din hjärna inte lika aktiv som när du läser en bok. Det ensidiga är inte det bästa. Krafter är det som du har i dig och att vi alla kan både se allting som finns omkring oss, och kan göra något för att förbättra det. Allt är en skillnad mellan kraft och kraft. Men det hindrar ingen av oss att kunna förbättra oss själva i vårt tänkesätt. Allting går. Allting är sant. Gör det. Använd kraften som du har i dig, inte kraft med att missbruka eller göra det dåligt eller göra att mera skada kan hända. Hjälp till att förbättra världen, så att vi alla tänker mer positivt.

Respekt för funktionsvarierade

Bild
I denna video så visar det om hur svårt funktionsvarierade har det och människor som behandlar dem illa, därför att de aldrig vill acceptera dem som människor. Det finns hemska människor i världen och det kanske vi aldrig kan komma ifrån, men det är värre om de onda får behandla funktionsvarierade med mobbing och gör att de mår ännu sämre. Då har man ännu ett problem att försöka lösa. Det förstör vår människan med både drömmar och det verkliga livet som de ska leva i. Därför tror jag på tekniken och hjärnchippen som kan ge människor med funktionsvariation utbildningen och en bra framtid.

Fri, inte fast

Bild
Detta är exakt likadant ifrån mitt förra inlägg. Det är systemet, myndigheterna och ledarna som beordrar, begränsar och orsakar alla linjer som vi människor måste hålla oss inom. Det är exakt det som gör vårt samhälle till det grå och trista samhället som kallas för det "normala". Det är faktiskt lättare sagt än gjort när alla säger att vi ska vara oss själva, men funktionsvarierade har det ändå svårt och passar inte in mer än alla andra. Speciellt för att de lever i en värld där de tycker att det är tyranni eller dårars styrande. Då är det inte konstigt att människor mår dåligt i vardagen och livet. För alla begränsningar som känns som lådor de är inlåst i och som vi är tvungna att följa. Det är bara hycklare som talar och gör, vilket kommer att pressa ut liven på både funktionsvarierade och vanliga människor. Om andra kan bli mera fria med sina drömmar och talanger så kan vi komma längre fram med utvecklingen.

Kunskap är viktigt, men inget om man inte använder det

Bild
Utbildning, lärdom och kunskap. Vi hör de varje dag och vi vet att utbildning är ett mästerverk till kunnande. Men en sak är kristallklar: Du, eller vilken annan människa som helst, kan läsa varenda bok och lära dig alla program som finns i hela världen, men om du aldrig sätter de kunskaperna på prov, så är de helt värdelösa. Lära sig är inte detsamma som att utföra handlingar, det är meningen med verkligheten. Det är exakt det som verkligheten påpekar för oss. Det finns så många människor som besitter hög intelligens, framförallt funktionsvarierade. Men det är sällan att de får chanserna att visa upp deras talanger. Mycket beror på att systemet som vi alla lever i är så krävande mot de som gör att det har få möjligheter att kunna göra något med sina talanger och kunskaper. Därför att alla vi människor är tvungna att följa systemets formella väg. Allt detta kommer att göra att många fantastiska kunskaper som finns mitt framför näsan på oss kommer att stanna där de är: oanvända och hjäl

Gör det bästa varje dag av livet

Bild
Meningen är att man ska göra det mesta av sitt liv, och genomleva alla otroliga händelser och handlingar själv. Inte endast använda latmaskens handling, bara se på TV och se alla handlingar ifrån vad andra har varit med om. Så när man är i dödsbädden och känner att döden nalkas så är det naturligt att man tänker tillbaka på sitt liv. Alla spännande äventyr, upplevelser och livshändelser som man fick vara med om. Tänka på dessa människor som bara kan minnas att de har tittat på TV i hela sina liv, istället för att genomleva verkligheten med naturen. Det är dags att människor får en spark i baken så att man aldrig behöver ångra sig, hinner göra alla sina drömmar sanna och inte blir ett offer för lathet eller andra anledningar. Här tror jag att hjärnchippen kan komma bäst till användning. Då kan alla arbeta och få pengar så det inte ska vara ett problem i livet, människor skulle kunna få göra handlingarna och göra sina drömmar sanna om hjärnchippen fanns.

Drömmarens perfekta boende

Bild
Människor vill ha mera värme när det är vinter och svinkallt därute, och känner att man kommer att frysa ihjäl, och vill göra vad som helst att komma till en exotisk plats. Människor vill ha kyla när det är mitt i sommaren, öknen eller exotiska platser, och känner att man kommer att dö av värmeslag eller av vätskebrist. Människor eller snarare deras kroppar är inte ämnade för så extrema klimat som händer runt omkring på vår jord. Människor är inte alls som djuren, alla vi är olika och man kan inte se vem som passar till det perfekta klimatet. Det är därför som alla behöver rätt till den perfekta bostaden, hitta den perfekta platsen som passar dem som har levande vida drömmar. Men det är tyvärr inte alltid deras möjligheter går i uppfyllelse, som platsen som de tvingas att bosätta sig på.

Vad är mest betydande: Bäst betyg eller klokhet

Bild
Lyssna, här är en viktig sak att säga till alla som tycker ni inte har de bästa betygen, det betyder inte alls att ni är korkade eller dåraktiga. Betyg och smarthet är två olika betydelser, faktiskt. Det är sunt förnuft som jag tycker ska prioriteras mest. Det finns säkert massor med människor där ute som vet mer och har mer kunskaper än flera av oss andra. Det är bäst att vara klok och ha det bästa sanna förnuftet än att ha något högt eller högsta resultat tecknen på papper. T.ex. Det är många smarta människor, många av dem är funktionsvarierade eller också inte, kunskaper kan komma till alla människor. De är fantastiska med ämnen, så som siffror och namn på frågor, men de är urusla på att ha känslor, normer och gränser. På grund av det här systemet som vi har, så har många människors drömmar gått i kras. Människor har inte fått jobb och de blir flera medlemmar i dödvikten av vårt samhälle. Är det bara överlägsna, tomma människor som är mer värda än människor som kan allt med att vara

Ta inte tecknade serier för givet, de är budbärare

Bild
Först och främst; ta inte tecknade serier för givet, de kan bära på alla möjliga dolda budskap och grunder av vårt nuvarande krångliga systemet som är uppbyggt runt om vår levnad. Istället för den tråkiga sanningen så tar man tecknade serier som både är underhållning och kunskap. Det kan ni t.ex. se på The Simpsons, nedan. Det har med skolan och utbildningen att göra, något som vi människor borde uppskatta mest och är det viktigaste att få chans till, men varför väljer då våra politiker istället att göra det svåraste för oss människor det vi behöver mest av - kunskap? Varför vill ni försämra för oss? Varför ska ni göra det svårhanterligt och omöjligt för oss att kunna lära och utbilda oss till det som borde bli en förbättring i hela världen? Varför vill politiker aldrig låta oss människor ha det bra, utan de fortsätter på samma sätt som aldrig har blivit något bra av? Varför får friskolorna så mycket skolpengar? I historien så har det alltid varit någon eller några som har haft svårigh

Bortskämda killar

Bild
Fortsättning från mitt förra inlägg. I den här videon så bevisar det att det finns män som inte kan klara sig själva, samt fattar inte att de är helt skräp utan att ha någon som är som en mamma eller barnvakt för dem. Dessa kan aldrig klara sig själva, vilket kommer att skapa offer av andra i världen som kommer i kontakt med dem. Det är ohälsosamt att dessa personer är bortskämda, inte ser verkligheten som den är och att de själva inte beter sig som vuxna människor. De kan sätta taggar i drömmarnas bubblor. Deras beteenden kan frammanas när man är rakt inne i förhållandena med dem. Då är det som att ha både en manipulatör och falsk vän ifrån skolan. Dessa två inlägg visar på hur skämmigt det är att dessa människor får härja som de gör och utnyttjar andra, när de inte ens har en funktionsnedsättning. De behöver både robotar och hjärnchipp för att kunna klara sig, och inte vara ett av problemen i världen.

Bortskämda flickor

Bild
Ibland kan det hända att vissa människor är uppväxta på uppenbart fel sätt. Ni har säkert fått möta dessa typer av människor. Speciellt de som tyr sig och förlitar sig sjukligt mycket till sina föräldrar. De kallas för "mammas lilla pojke/flicka" eller "pappas flicka/pojke", "Mammas/pappas älskade lilla prins/prinsessa". Det kan hända ofta med rika personer. De som blir vilseledda, och bara vill festa och ha nöjen. Men i gengäld så ser de inte och har inte lärt sig skadan på vad de själva orsakar, och hur världen fungerar vilket där de själva betraktas som parasiter, tack vare deras bortskämdhet. I den här videon handlar det om en flicka som inte vill ta ansvar. Det är en anledning till att behöva Neuralink.

Onda nobla kvinnor i historien kan hjälpa oss lära, del 4

Bild
Här kommer två damer till som ni såg i videon och vad ni ska absorbera kunskapen om. Kom ihåg: De här kvinnorna kan lära oss men det är upp till er alla att hjälpa till med att inte bära deras sidor. 8. Wu Zetian - Hon hade några tyranniska lärdomar, men på de gamla dagarna var det ingen överraskning att få blod på sina händer, en del av att vara en härskare. Det sägs att hon minskade korruption och var bakom några positiva ekonomiska reformer, en bra ledare på några sätt. Men här kommer hennes livshistoria, på hur hon fick göra för att komma där hon blev ledare. Hon började som en av kvinnorna i haremet, men sedan dödade hon alla kvinnor så att hon skulle bli ensam kvar. För att stanna i makten så var hon absolut skoningslös, hon gick så långt med att till och med döda två av sina egna barn, tog itu med alla som kritiserade henne. De blev antingen sända i exil eller avrättade, det höll gå igenom resten av hennes liv. Förklaring: För att vara kvinna och bevara makten behövde hon visa s

Turisters onda sanning

Bild
Det finns ett problem som har varit det största dilemmat som vi människor har tvingats att handskas med alldeles för länge, att vi måste sätta ner foten en gång för alla. Turister är vi alla väl medvetna om att de finns och många verksamheter livnär sig på dem. Som många vet så är vissa turister otrevliga, uppkäftiga och odrägliga i sina sätt att visa upp sig. Både på sociala media och sina rättigheter med att de är de viktigaste personerna här, vilket har resulterat i förstörelse på många platser och i vår natur. Det blir till slut till en enda soptipp eller masskadegörelse. Och det värsta är att ingen får eller kan säga något till dem. Varför? För att företagens händer är bundna och turisterna har makten; för att de kan ge dåliga recensioner eller smutskasta företagens rykten så att det inte får fler kunder.

Onda nobla kvinnor i historien kan hjälpa oss lära, del 3

Bild
Här kommer det två andra kvinnor som jag föraktar allra mest. 10. Marie-Antoinette - Blåögd, hade ingen verklighetskontroll (vilket som många rika ledare och kändisar inte har) speciellt när man kan klä upp sig som en julgran och slösa, medan folket svälter. De rika fattar eller bryr sig helt enkelt inte. Genom att kunna leva ett högt och mäktigt liv medan otaligt många människor svälter till döds, då är man inte menad som ledare. Leva överdådigt och tro att andra är lyckliga bara för att de rika lever på det sättet, det är en hycklares sinne. Värst blev det när svälten blev så stor att folket inte hade råd med bröd för dagen, då sa Marie: "Låt de äta tårta". Inte konstig att folket störtade henne, det var säkrast så. Kan ni se nu att rika, onda människor pressar människor på att ta saker i egna händer för att de inte vill leva så där orättvist längre? Precis vad politiker och diktatorer gör. Förklaring: Missbrukar makt, mat och plats och är den typen av ledare

Funktionsvarierade är hjältar

Bild
Det finns massor som man kan säga om funktionsvarierade människor, men de förtjänar mycket mer än vad de får och vad de egentligen behöver. De har redan tidigare bevisats otaliga gånger hur mycket funktionsvarierade har skapat, kommit fram till och förändrat världen. Men ingenting verkar ha ändrat sig med att jämföras med vad systemet behandlar och vad de tvingas att arbeta emot. Är detta orsaken till alla skador med människans utveckling och även mänskligheten? Funktionsvarierade är starkare än någon kan tro. Då hjälper det inte att de blir nedtryckta, mobbade, undanknuffade, lägga krokben på dem eller aldrig släpper in eller lyssnar på dem.

Förändra människans rätt

Bild
Denna tiden som vi människor befinner oss och har i oss är allvarsamt. Det är det som har gjort att de flesta har rusat in för snabbt. Tonåringar tror att de vet allting och tror att de är kapabla att göra vad som helst, utan att det kommer att bli några problem för dem i världen. Men det är ett kraftfullt fel och nej. Man kan vara 27 eller 38 år och ännu inte veta vad man ska göra med sitt liv. Det har hänt med otaligt många människor. Fast det beror mycket på reglerna, bestämmelserna och systemet som vi alla lever i. Med rebelliska, vilseledda, naiva människor med stor övertro till sig själva, kombinerat med den omgivningen som vi alla har. Då är det som att tända en eldsflamma i ett rum fullt med brandfarlig gas. Det är för många olika orsaker. T.ex. Det kan vara för funktionsvariationer eller bland annat av orättvisor i systemet, det finns människor som aldrig fick möjligheterna eller chansen till det bättre, eller ens till det som är bra.

Pengarnas makt, förstörelse av personers liv

Bild
Denna video visar den onda sanningen bakom varje ond människa som orsakar att så många människor liv blir förstörda. Dessa människor i videon har lyckas antingen via sociala media, eget skapande eller upptäckten av något som de själva bidrog till. Först var de utsatta, dåligt behandlade och levde ett sorgligt liv med de enda personerna som de kallade familj, men sedan så lyckades de med sina skapelser som därefter gjorde dem rika. Bara då när de har pengar så försöker deras familj som aldrig någonsin stöttade dem eller övergav dem och nu efter deras framgångsrika liv med pengarna, helt plötsligt vill de få kontakt med dem. Vilket är uppenbart; endast för pengarna! Det är skamligt! Men tänk på alla de människorna som inte blev så lyckade. Ska de få leva i misär? Ändra världen för alla människor så att det inte blir bara för pengarnas kalla makt

Tänk på de fattiga, inte de rikas livsmöjligheter

Bild
En del rika, mest av allt ledarna, de som tror att vi människor i låg- och mellanklasserna, eller med andra ord: resten av alla andra människor som ska vara lyckliga med det lilla som vi har. Men det är inte samma som att varenda en har chans och möjlighet att göra det vi måste göra för att ta hand om oss själva. Alla de rika får och kan leva med allt för att göra liven lättare för dem. Som att bevara det perfekta skicket och skötseln om sig själva. Bli uppassade och ompysslade. Alla möjligheterna har de rika inom räckhåll som de bör göra för att ta hand om sig själva. Vilket som alla kosmetologer och läkare påpekar i deras nuvarande tillstånd. Att sköta om sin kropp, det låter som att människor behöver gå på gymmet, det är det bästa att kunna träna och det är vad vi bör göra. Men allting kretsar runt en ond sak som hindrar alla ifrån att kunna göra de "smarta" och "bra". Jag skulle säga; tiden, men egentligen är det MÖJLIGHETERNA som vi måste rikta in oss på. Det h

Politiker; sluta behandla oss illa

Bild
Här är ännu ett inlägg som syftar på att våra ledare måste sluta med sina dåraktiga tankande som aldrig skulle fungera. Det som ni kan räkna med när ni hör ordet: "Ledarna", det innebär bara pengar, pengar, pengar, pengar. Det är något som de bara tänker och bryr sig om, de tänker inte längre på människors värde, som är det rätta och viktigaste att göra. De gör handlingar som även ett barn skulle kunna förstå att det aldrig skulle kunna fungera. Till exempel: "Med färre arbetande människor kommer det att gå snabbare", "Med mindre pengar så kommer alla att leva bättre (mat, el, värme)", "Med lägre lön och många längre arbetstimmar kommer det att göra det bättre för alla medborgare i landet". Låter det här vettigt? Det här är snarare urlöjligt om de tror att det här ska fungera eller låta det hålla på! Det är som om politiker testar medborgares tålamod ända tills en revolution händer.