Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2023

Nya tekniken för alla

Bild
Det finns många skäl att det kommer att bli fantastiskt om vi människor kan använda oss av och kan komma långt med förståelsen och möjligheten till detta mästerverk av avancerat teknik. Alla ska ha kunskapen med att kunna detta, så att ingen hamnar på efterkälken eller bli till en utböling, med ett kraftfullt underläge i samhället. Då är det meningen att varje människa ska kunna få denna chans till all denna avancerade och fantastiska teknik. Det kommer att göra liven mycket enklare för de flesta av oss människor. Inte bara de rika. Människor är alltid människor. Kunskapen ska vara där och den här gången ska alla kunna lära sig den, ingen ska lämnas i sticket. Tycker inte du det är rättvist?

Framtiden ska bli skapat, gör den sann

Bild
Det enda som betyder och gör mest är att vi arbetar i framtiden på allt om tekniken, forskningen, människorna och uppbyggnaden på allting som vi står för, så att inget hamnar på efterkälken. Det är menat att vi ska rikta in oss på AI, samarbetet och sammansmältningen för att vi som alltid hade behövt, naturen var nog aldrig menat att utveckla oss till fullo. Framtiden och dess underbara melodi bara sjunger, ropar och längtar efter oss. Men så länge vi är tvinga att hållas kvar i den "normala" ordningen så är det som menat att bli dåligt för oss och misslyckas. Så vad är det som du vill att det ska bli? Vill du vara med på tåget eller vill du stanna kvar?

Pengar betyder inget jämfört med människan?

Bild
På grund av pengarna så väljer en del människor att avgöra vilka som förtjänar att bli räddade. Som att "Vad får jag mest för de om jag räddar". Det verkar mycket mera som att människor bara fokuserar och är fixerade på status, berömmelse, värdet i människornas plånböcker eller djupa fickor. Är dessa fall de enda som betyder något istället för att behålla mänskligheten?

Förhindra inte forskning och teknik

Bild
Forskningen och tekniken som detta kommer att bli av och är framtidens besatta eftertraktade melodi. Det kan få massor av våra arbeten och framsteg att kunna komma som en tornado eller tsunamis styrka och hastighet, jämfört med våra nuvarande redskap. Tekniken och forskningen kan hjälpa oss att komma på storslagnare resultat. Då kunde de flesta problemen lösas till och med, utan att bli begränsande hela tiden.

Systemet som var menat att misslyckas

Bild
Sanningen gör ont och regeringen har visat det otaliga gånger. Varför? Det vet ni säkert att jag har påpekat. Det är med hjälp av att de har gjort ett system som är bara menat att misslyckas, och var aldrig designat att beskydda. Systemets vägar och kanaler som vi måste följa och har ingenting annat val än att drivas med det. Trots att vi vet att det bara kommer att misslyckas. Det vet vi människor mycket väl för att vi är inne i den verkligheten och att vi vet att vi behöver mera hjälp eller förbättrade möjligheter med den modernare utvecklingen. Plus; mitt faktum är att de gamla sätten som vi lever med och är i ska brytas, ögonblickligen. Därför att huvudorsaken till att det systemet som vi har nu var menade hela tiden att misslyckas. Se alla människor och lyssna på dem, istället för att följa pengarna som styr.

Mobbing finns överallt, ÄNDRA DET

Bild
Ingenting är som det är och ingen människa är helt och hållet fri. Till exempel: Elever kan bli mobbade i skolan, bara för att de finns till och vilket gör deras liv surt för dem. Det sägs att lärarna som man hoppas ska ha någon makt är faktiskt också mobbade, fast kanske inte av elever, utav andra i ledningen. Rektorer, andra lärare, skolstyrelsen, utbildningsdepartementet, administratörerna och politiker. Mobbing och allting som gör livet hårt finns fortfarande kvar även utanför skolan. Så ska det ALDRIG vara. Att vara människa ska vara att man ska ha en passion och glädje i livet, inte för att hela tiden leva sitt liv i fruktan och att ens liv ska ha tonvis med tyngder på sig. Är det inte ironiskt att även utanför skolan så måste man stå ut med annan mobbing? Tycker ni att det är så här det ska vara?

Människor, inte produkter

Bild
Allting måste ändra sig. Och det är här och nu. Allt och hela sättet som vi lever i och som vi kallar även för ett "civiliserat liv". Varför är det så egentligen? Varför har vi tvingats att bli till robotar som lagen, ledarna och samhället har programmerat oss till? Trots att alla säger att vi är mänskliga, har fria viljor och vi är fri att göra som vi vill. Det är bara till hälften sant, och löften som pratas med en kluven tunga. Det är som en enda ändlös cirkel som händer i våra liv. Men det är ohälsosamt och är anledningen till den mentala ohälsan. Vi människor är bara arbetare eller produkter i samhället, nummer, inte levande och värdefulla varelser. I så fall så kan vi väl få hjärnchippen för att kunna jämna till oddsen, då skulle alla kunna förstå allas valmöjligheter i samhället, gå till väga genast och ingen behöver kämpa i skam med sina problem (funktionsvarierade, sjukdomar, stress och annat).

Black Mirror säsong 2, avsnitt 3: "The Waldo Moment"

Bild
Säsong 2, avsnitt 3: Detta avsnitt bevisar att någonting får absolut inte gå överstyr. Fördelar: Det är ljuvligt att människor skapar roliga tecknad karaktärer som en hobby, resultatet av någon skapare är att få fram några med humor, men även budskap till världen. I det här fallet använder man karaktären för att ge sig på politiker: "Bara prat, men ingen verkstad". Då kan alla använda sig av en karismatisk anda för att utöva folkets makt med att pressa på politikerna, och ledarna som har makten för att allting ska bli gjort, det är viktigt att kunna låta högt för de ska kunna bli hörda. Nackdelar: Det är MYCKET viktigt att någonting aldrig kommer att bli drivet till farans väg. Det är likadant som att man inte ska ge makt till mobbare och de som pratar skit om allt och alla. Politik är inte bara ledarskap och är mycket svårare än vad man tror, speciellt om man kan göra bättre om man inte vet vad man ska göra, absolut inte i den här nuvarande systemet som har och är som en rör

Autistiska karaktärer i serier, tecknat och allt annat

Bild
Har du sett någon av dessa serier som de här karaktärerna tillhör? De har alla en sak gemensamt, de är autistiska karaktärer, de har ett annorlunda sätt än alla andra runt omkring sig. Du kanske känner dig som en av dem? Under några år har människor med levande och öppna sinnen försökt att förklara för barn, vuxna och autistiska människor, sådana som inte känner att de hör hemma i verkligheten och resten av världen. Därför har människor skapa autistiska karaktärer i tecknat, comics, manga, serier och filmer. Allt detta för att världen ska förstå hur autistiska människor kan känna och vara. Kan du se och känna igen någon eller några av de här karaktärerna?

Smärta ska inte vara vårt samhälle och liv

Bild
Det är sorgligt att den världen vi lever i och i den så är det vanligast att någon har ont eller känner sig sårad, ensam eller utlämnad. De påstår och säger att hjälp eller lösningar går att få, men vart när man behöver det? Det kan vara ouppnåeligt och människorna riskerar att bli sjukare. Och det tillåter vi eller alla som styr vårt samhälle? Det värsta av allt är att vi civila människor aldrig har något val till att ändra det som vi får leva med, när våra ledare som bär ansvaret och för att kunna ändra på allting och tänker ändå inte på oss. Trots att vi är de viktigaste. Skada ska inte vara naturligt att leva med.

Människor ska hjälpa varandra, inte vara hjärtlösa

Bild
Alla kloka människor säger att hjälpa andra. Men hjälpa dem för mycket är en skada för en själv. Därför att man måste vara beredd på att de människorna som man hjälpte inte kommer att hjälpa tillbaka. Varför är det så? Vill människor bara utnyttja så att det bara bli enkelt för de själva? Och de känner att de inte är skyldig någon något. Det är hjärtlöst. För att vi är inte djur, vi behöver ha hjälp av varandra och kan inte klara oss själva.

Black Mirror säsong 2, avsnitt 2: "White Bear"

Bild
Säsong 2, avsnitt 2: Detta avsnitt visar en väldigt meningslös handling som de skulle kunna göra i framtiden. Fördelar: Det är bra att man straffar de som är skyldiga och gör något aktivt av det hela. Nackdelar: Det negativa är allt annat av detta. Att någon person är skyldig till något brott, har minnesförlust och alla människor runt omkring har inget intressantare, eller vettigare än att filma personen som om hon skulle vara en utomjording på en okänd planet. De andra personerna är jägare och är ute efter kvinnan bara, men det finns några personer som verkar hjälpa henne men det visar sig att de var med på alltsammans. Det visar sig att det var bara ett enda stort sjukt skådespel, som hon var ofrivilligt med i. Så vad är det här? Truman show? Det knäppa är att den kvinnan är skyldig till ett oförlåtligt brott och borde förtjäna det. Men att alla andra ska vara med på detta skådespel som ska hända om och om igen, det är som om de alla inte har något vettigare att göra med sin tid, (me

Funktionsvarierades sätt är lösningen (AUTISM VET MEST)

Bild
Nu vet jag vad vi behöver! Vad vi lever i och vad alla säger behöver förbättras, det kan vara för att vi är i det "normala", vem sa att det skulle vara det som var bra eller rätt? Varför inte följa oss funktionsvarierade och vårat sätt att se på saker och ting och vägar? Funktionsvarierade har många unika talanger, syner och känslor på världen. Om vi skulle kunna leva i världen på funktionsvarierades sätt; då hade allting varit mycket bättre och saker och ting skulle vara utanför dess like, som vi alla är allt för vana vid. Men med det normala systemet är det bara vanligt med negativa känslor och att bli förlorad, som när politikerna bestämmer en lag eller förändring; men det visade sig att den var usel, men stannar kvar på samma sätt och låter det hända, och kan inte gör någonting åt det. Det är som att de ställer en burk med allt det viktigaste i världen och lämnar den i mitten av ingenstans. Men hur ska den kunna klara sig? När det regnar, blir vinter och om vinden blå

Alla autism varningstecken

Bild
Här är varningstecken som säger att du har ett autistiskt barn. Det är bara det att du har fött ett underbarn av naturen. Det är bara det du får acceptera, för att det går inte att bota dem och de barnen blev inte som man hade tänkt sig. Det enda som behöver botas och göra något åt är samhället, systemet och de mänskliga sätten som vi endast är tillåtna med att följa i den här världen. Så att autistiska människor eller rättare sagt ALLA människor ska kunna leva mera fredligt och hälsosamt.

Färgerna och sätten i autism

Bild
Autism är mycket som man kan säga och beskriva om, men en sak som du ska vara helt säker på. Det är att autistiska sinnen är annorlunda, men DET gör de inte TRASIGA! Det endaste som vi kan säga är att de inte var menade eller ska vara som det ensidiga ohälsosamma "normala" områdena och beteendena. Autistiska kan se mycket klarare, skarpare, färggrannare och även ha syn för saker och detaljer som andra människor har glömt bort för länge sedan. Eller så vara det bara att autistiska personer är tecknet på att människor aldrig var menade att tämjas för att göra dem till det "normala".

Black Mirror säsong 2, avsnitt 1: "Be Right Back"

Bild
I det här avsnittet visar det att i framtiden kan människor skaffa appar och robotar som kan bli skapade för att ta platsen, rösten och utseendet av deras avlidna nära och kära. Säsong 2, avsnitt 1: Fördelarna är att man absolut inte vill ta farväl av sin älskade, också för att de inte vill glömma bort dem eller ljudet av deras röster, så de bleknar bort i glömskan. Det är för att man absolut inte vill bryta de gamla vanorna, få det svarta hålet i hjärtat, bryta ner och tappa förståndet för den onda sanningen att komma över en. Bli ännu ett offer för depression, bedrövelse och olycka. Nackdelarna är att det saken (roboten) är bara ett tomt skal ändå. Ingen robot på det sättet och modell kan ta någon annan persons plats i världen och livet. När en person dör, så stannar den död, det är det unika som ingen annan kan någonsin ersätta. Den här AI delen är exakt vad de säger att om den samlar all information om en specifik person och kan sedan använda det för att utnyttja andra människor oc

Autism är ett mysterium

Bild
Det finns massor som man kan säga om och beskriva autism men en sak är säkert; autism är ett mysterium. Men det är människor och det finns tecken som visar alla runt omkring att de är bärarna på mysteriet. Den enda skillnaden är att det vanliga samhället och världens alla regler går inte ihop och passar inte för dem. I denna omgivning så betraktas de autistiska som idioterna eller knäppskallarna, men vem är de att vara domare när autism är det som kan vara det riktigt hälsosamma som människorna i själva verket har glömt? Vad tycker du när du träffar autistiska personer som visar dessa symtom?

Livet ska inte vara enkelt, men förändring finns

Bild
Alla säger att livet är tufft och det vet alla. Det kan bara vara för hela detta tillstånd som den här världen är i. Lagarna som vi måste följa, ledare som fattar usla beslut och inte gör sina jobb, människor och funktionsvarierade eller andra mest drabbade är utelämnade att klara sig själva. Det där med att "livet och världen är hård", men alla de detaljerna har förändrats, och har för länge sedan gått långt över gränsen på att bevisa att vi inte går i samma takt, som vi utsatts för. Människornas sinnen och människorna själva har förändrats, så varför ska de inte få hjälp på traven? Tekniken, robotar och hjärnchippen, de sakerna kan vara det som vi alltid har behövt. Det är mycket som man kan önska att kunna planera vad man ska göra med sina liv. Drömmar, önskningar och planer men när naturen och samhället vill fortsätta vara emot och förstöra så kommer samma cirkeln som vi har levt med. Är det så här vi ska fortsätta leva och inte ändra vårt sätt? Vill ni inte att det ska b

Black Mirror säsong 1, avsnitt 3: "The National Anthem"

Bild
Säsong 1 avsnitt 3: I detta avsnitt så får politiker en pressad situation, och ingen överraskning, utpressning. En brittisk prinsessa har blivit kidnappad. Kidnapparen kräver att premiärministern Michael Callow ska ha sex med en gris på live-streaming. Det här är den fula, onda, sanningen om problemen som vi måste handskas med nuförtiden. Det är massor med människor därute som vill uttrycka sig på extrema, märkliga sätt. Kändisar, konstnärer, huliganer, aktivister och influencers. De flesta källorna som driver dem till dessa handlingar är orättvisan, eländet eller meningslösheten i världen. Fördelen: Personer försöker att få ut sina budskap till politiker, de som kan ändra om världen, trots att de själva kan gå förlorade. Men när det gäller politik så blir alla människor galna. Det fina i detta avsnitt är att många människor, både kollegor av politikerna och medborgarna, har mera känslor och mänsklighet för en utpekad politiker som är tvingad att göra et absurt dåd. Detta är resultat f

Be aldrig om ursäkt för den du är

Bild
Funktionsvarierade har nog alltid varit mest utsatta i hela historien. Därför att de inte är "normala" och är inte så väl behandlade nu. Så hur illa kan du föreställa dig att de funktionsvarierade hade det förr? Om man är pedantisk eller analfabet så är det bara fantastiskt att alla kan få fram och uttrycker sina sätt och känslor på annat sätt än vad de är tillåtna till för att använda de normala sätten. För att alla människor är viktiga, men detta samhälle och ledarna ska inte svikta eller trycka ner dessa människor. Tänk på saken. Om ni själva hade varit i samma situation eller blir drabbad i framtiden, vilket ni aldrig kan bli botade ifrån och kan aldrig acceptera det onda "normala" systemet. Det är det som aldrig gör att alla funktionsvarierade passar in.  Be aldrig om ursäkt för vem du är. Vill du inte hjälpa dig själv eller resten av alla människor till den framtiden som kan bli en verklighet för alla?

Följ austimens väg

Bild
Myndigheter och systemet vill att alla ska vara normala och se allting på det "normala" sättet. Men varför är det så? Människor med autism kan se hela världen som om den är uppochner. Men vem vet inte om att de som har autism har det mest klarsynta sätten att se världen? Resten av världen hade kunnat följt autismens vara. Vem säger inte att funktionsvarierade personer är budbärare som ska påminna de normala människorna ifrån det "vanliga"? Det låter och är dessutom mycket mer hälsosammare än det normala sättet. Varför ska människan bli piskad, tuktad eller kuvad att bli omformad efter själva samhället och systemet? Vad tycker du är bäst? Håller du med mig?

AUTISM och dess sanna meddelande

Bild
Här har vi det! Nu har vi äntligen fått reda på vad autism står för. Skäms inte för den du är. Autism behövs i världen.

Stöd Neuralink så att vi alla människor kan utvecklas

Bild
Ni alla har vid det här laget hört att jag dyrkar Elon Musk's uppfinning, Neuralink och jag vill vara där det händer och att vi alla ska ha det bra, utan våra problem med vår natur som gör att vi aldrig kan komma ur de problemen som vi lever med. Vad jag tänker på är alla med funktionsvariationer, neurologiska diagnoser och symtom. Vill ni inte ha era drömmar besannade och utvecklas själva? Ser ni inte vilka underbara handlingar som kan hända i framtiden? Men det finns en bra bit att gå med detta verk, det gäller att vi sätter gränser, inte förlorar kontrollen och att vi kommer i ett nytt människosläkte. Men det är meningen att alla människor ska få möjligheten att få chippet och inte bara de höga klasserna. Vad säger ni? Kom med och stöd det här. Vill ni inte få det bättre?

Den digitala världen får inte skada verkligheten

Bild
Det är sant att de flesta människorna har valt och tycker att de trivs bäst i digitala världen eller internet i VR, TV- och dataspel eller surfplattor. Det kan vara mycket spännande där i den världen när verkligheten är grå, begränsningar och framförallt; det finns äkta problem där. Det som vi också vet är att det här kan automatiskt bli normalt i vår närmaste framtid om vi inte gör det bättre att stanna i verkligheten. Futuristiska sätten i framtiden är fantastiska, men vi får inte glömma att göra det bättre i verkligheten. För att det är den som mest av allt kommer att skadas och kan vara för sent med att göra något till slut. Då ska vi människor kunna bli bättre än vad vår natur, får hjärnchip så att vi har ett jämnt och rättvist sätt att kunna veta vad som behöver göras i verkliga livet. Sociala media och tekniken ska inte sluka oss och göra oss förlamade för verkligheten.

Ändra verkligheten inte människors sätt att leva

Bild
De flesta människor, speciellt tonåringar, funktionsvarierade och vilsna eller sorgsna människor, har sätt att kunna koppla bort sig ifrån verkligheten och alla dess problem. Det är att de kommer till stillsamma och paradisliknande drömvärldar. Men egentligen ska det vara verkligheten som ändrar sig så att människor inte ska ha så få stunder i frid, det mesta av deras liv borde och ska också vara så. Det är inte meningen att människor ska tvingas hitta unika guldkorn i deras kaosartade, stressfyllda och olämpliga liv för att hålla deras förnuft säkra. Varför kan inte verkligheten vara mycket mer som drömmarna och fantasin? Otaligt många människor har mist sina liv redan, för stress och verkligheten själv.

Black Mirror säsong 1, avsnitt 2: "Fifteen Million Merits"

Bild
Säsong 1 avsnitt 2: I det här avsnittet visar det i framtiden om klasskillnaderna, den påminner om det problemet som vi har nuförtiden idag; människor tvingas att lida av reklamer, sociala media dag ut och dag in, samt leva ett ändlöst liv i en cirkel som man undrar om man redan är död. Det som systemet  bara vill att människors tålamod och nerver gå bet och man använder sig av sina pengar. Det finns inget hemskare än att kunna leva ett liv utan mening. Och i det här avsnittet visar det att den närmaste framtiden kan bli ännu värre av median. I denna framtid är det som en ödesdiger ocean av reklam till värld. Den enda chansen att kunna komma ur den lägsta våningen av klassnivåerna, det är att kunna köpa en superdyr biljett till en talang show, men man måste imponera mycket kraftigt på domarna. Det är aldrig roligt att veta att man är längst ner i en bottennivå i samhället. Men det förstås så finns det ett mycket enklare sätt att skaffa fram pengar via spel, som kan vara som en VR-gamin

Rätt person, rätt språk

Bild
Det finns många människor. Som funktionsvarierade eller människor som har en annorlunda stil som blir kategoriserad. De kan prata på sina egna språk, vilket gör att andra människor kan misstolka eller missförstå. Det kan ta dem på väldigt fel sätt och leda till mycket ännu värre missförstånd och resultat. Det är just därför som man ska skaffa vänner som pratar samma språk som du. Klarspråk, alltså. Alla människor tolkar olika och det gäller att man hittar precis de som tänker likadant som du själv gör.

Folket har den sanna makten

Bild
Det är faktiskt oklart varför ledare och politiker ska hålla på att driva med oss på det här nuvarande sättet, som vi alla lever med och styrs av. Det ska vara rättvisa och mening att kunna ha ett gott liv med en vilja att samarbeta med systemet. Därför att det är vi folket som har makten. Politiker, kungar och presidenter vore ingenting utan följeslagare. Varför insisterar då ledare att söndra och härska som om det är DERAS lekplats? Det är inget annorlunda än skolan. Det är omvänd psykologi och är ingen mening att ledare behandlar människor så där. Om människor lämnar eller vänder sig till ledarna för ett uppror, så är de lika med historia. Folket vet inte om deras sanna makt.

Varför bli en i den riktiga världen?

Bild
"Ju mer äkta du blir desto mera oäkta blir världen". Visst är det ironiskt? Vi måste ändå bevara vår älskade fantasi och inte bli ännu fler människor som smälter in i det samhället som vi har nu. Det som kan döda alla drömmar, liv och sinnen, men det kan vara lättare sagt än gjort. Jag har en bättre idé. Varför inte vända på världen? Om den är så hemsk som vi säger varför inte bara vända på den och hoppa in i den nya? Gör handling! Och vi måste fortfarande bibehålla vår fantasi som vi har kvar. Töm dig aldrig på den! Det finns ingen anledning eller mening att stanna kvar på samma plats och tro att allt ska bli bra.

Njutning i framtida hem

Bild
Titta på denna maskin: Skulle ni inte vilja ha den hemma? Ni kanske är hårt arbetande människor? Lider av stressad och bräcklig kropp eller sinne? Hjälpen finns där bredvid dig istället för att tvingas åka till en klinik? En möjlighet av avkoppling och fristad för kropp och själ? Är du funktionsvarierad? Tycker ni inte och är ni inte värda att få denna möjlighet med detta bad? Den ser säkert stor ut och ni kan antagligen inte ha den hemma, men det är något som kan behövas och att vi ska ta med i de nya boendena i framtiden, så att den här ska finnas med. Om ni inte är i behov av denna, tänk annars på andra som hade behövt den här. https://www.hongkiat.com/blog/futuristic-home-furnitures/

Black Mirror säsong 1, avsnitt 1: "The Entire History of You"

Bild
Jag kommer att berätta fördelar och nackdelar i varje avsnitt i "Black Mirror", på vad för problem som vi har nu och kommer få i framtiden, som vi måste tänka på. Säsong 1 avsnitt 1: I det här avsnittet visar det att människor i framtiden har förmågan att kontrollera sina minnen; spela in, spela upp och visa alltsammans till alla andra, precis som en film, med hjälp av en inplanterat bakom örat på dem. Det har sina fördelar. Som att kunna titta tillbaka på sina favoritprogram som man såg på som liten och sänder inte längre. Återupplever sina ljusaste minnen att genomleva under en deppig dag. Eller att man kan visa sig själv alla komplicerande ord, meningar och information som man behövde minnas och kan se de tydligt här och nu. Samt du kan visa resten av alla runt dig på vad du har fått vara med om i ditt liv, som om du var en hemlig agent och alla kan observera alltsammans. Nackdelarna är att man inte har så mycket kontroll över sina minnen, eller för mycket till och med. So